Sadece Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşlarından her ay 150-200 lira aralığında aidat kesen sendika yöneticilerinin, işçilerden kat kat fazla gelir elde ettikleri ve yine kendilerine sağladıkları sosyal hakların kamuoyunda konuşulmaya başlaması üzerine ardı ardına istifalar gelmeye başladı.  

"EYLÜL AYINDA YETKİSİNİ KAYBEDECEK"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşlarından aylık 150-200 lira arasında aidat keserek her ay yaklaşık 150 bin lira gelir elde eden Belediye-İş Sendikası, istifaların devam etmesi üzerine Eylül ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'Yetkili Sendika' unvanını da kaybetmiş olacak. 

Sendikanın Ordu'daki yöneticilerinin de Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan işçiler üzerinde baskı kurararak artan istifaların önüne geçmeye çalıştıkları öğrenildi. 

Aynı zamanda Ordulu olan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul hakkında 2005 yılında da bazı haberler ulusal medyada yer almış, Yurdakul'un oğlunu Genel Koordinatör olarak sendikanın Kuşadası Davutlar Mevkii'nde bulunan 5 yıldızlı otelinde 15 bin lira maaşla, gelinini de başka bir görevle 5 bin lira maaşla işe aldığı iddia edilmişti. Yurdakul, oğlu ve gelinini işe aldığını kabul etmiş, ancak maaş iddialarını ise yalanlamıştı. 

Editör: TE Bilisim