Ordu Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz'la birlikte Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'ndaki 1054 nolu sandıkta oyunu kullandı. Sandık görevlileri ile tek tek tokalaştı, kolaylık dileklerinde bulundu.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, çok önemli bir seçim olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyumuzu kullandık. Öncelikle çok önemli bir seçim olduğunu düşündüğüm bu seçimin başta Aziz Milletimize, gönül coğrafyamıza ve bize umudunu bağlamış tüm mazlum milletlere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
İl genelinde seçim ve sandık güvenliğine yönelik tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Yavuz, "Ordu il genelinde 558.509 seçmenimiz, 2.015 sandıkta, 1.011 binada ve seyyar 9 sandıkta oylarını kullanıyorlar, kullanacaklar. Biz de Valilik olarak seçimin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için her türlü tedbiri aldık. Şu an itibariyle emniyet ve jandarmadan oluşan 1.716 güvenlik personelimiz arazidedir. Sandık ve seçim güvenliğini sağlamak üzere hepsi görevlerinin başındadır" diye konuştu.
 
Tüm Ordululara, siyasi partilere ve adaylarına, seçim kampanyası süresince gösterdikleri demokratik olgunluk dolayısıyla teşekkür eden Vali Yavuz, şunları keydetti: "Seçim kampanyası döneminde göstermiş oldukları demokratik olgunluk nedeniyle tüm Ordulu kardeşlerime, ayrı ayrı tüm siyasi parti ve adaylarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, bugün büyük bir görev anlayışı içinde görev yapan sandık kurullarındaki sandık görevlilerine, siyasi parti temsilcilerine ve emniyet tedbiri alan değerli emniyet ve jandarma birimlerimize teşekkür ediyorum. Halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında kamu hizmeti yayıncılığı yapma gayreti içinde olan yerel ve ulusal basın temsilcilerine de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."
 
Engelli, hasta ve yaşlıların oylarını rahatlıkla kullanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Yavuz, "Bu seçimde ilk kez seyyar sandık uygulaması yapıldı. Ordu’da da 9 seyyar sandıkta, 51 seçmenimiz oy kullanacak. Ama bunun dışında müracaat edemeyen engelli, hasta, yaşlılarımız var. Bunlarla ilgili olarak da müracaat etmeleri halinde İl Sağlık Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tüm il genelinde hasta, yaşlı engelli olup, kendi imkanlarıyla oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanlara araç tahsisi ve personel görevlendirmesi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim