31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin, Ordu'da huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü "Seçim Güvenliği Toplantısı" yapıldı.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, "Valilik olarak en önemli görevimiz vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasını sağlamak" diye konuştu. Vali Yavuz, seçimlerin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararlar ve emirler doğrultusunda gerçekleştirilen bir demokrasi şöleni olduğunu belirterek, görevlerinin seçim güvenliği için etkin kararlar alarak, herhangi bir asayiş sorununa yol açmamak olduğunu söyledi.

"581 BİN 356 SEÇMEN 2174 SANDIKTA OY KULLANACAK" 

Vali Seddar Yavuz, konuşmasının devamında Ordu'da oy kullanacak seçmen sayısı hakkında da bilgi vererek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde 581 bin 356 seçmenin oy kullanacağını söyledi. Seçimlerin, Ordu'da 1.253 binaya konulacak toplam 2 bin 174 sandıkta gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, bunların 12'sinin seyyar sandık olduğunu belirtti. Vali Yavuz son olarak Ordu'da artan nüfus oranı karşısında seçmen sayısında da 23 bin 347 kişilik artış olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilisim