Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti

Altınordu Belediyesi '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamalarına köy okullarından start verdi. Belediye'nin kırsal mahallerde bulunan 9 okul ile başlattığı, 23 Nisan kutlamaları eğlenceli ve coşkulu anlara sahne oluyor.

23 Nisan coşkusunu önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de kentin tüm mahallelerine, sokaklarına caddelerine, evlerine ve tüm fertlerinin gönüllerine taşımayı hedefleyen Altınordu Belediyesi şehri adeta bayrama hazırlıyor.

BAYRAM SEVİNCİ KÖY OKULLARINA TAŞINDI

Kırsal mahallelerde Çarşamba günü başlayan 23 Nisan etkinliklerinde öncelikle Belediye ekipleri tarafından çocukların da yardımıyla köy okulları Türk bayrakları ve balonlarla süslendi. Palyaçolar tarafından çocuklara balonların dağıtılması ile devam eden etkinlikte, belediyenin hazırladığı bando katımı gösterisi ile heyecan ve coşku doruğa çıktı. Bando’nun çaldığı marşlara ve şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden çocuklar gönüllerince eğlenirken, geleneksel Hacivat-karagöz gösterisi ile de neşelerine neşe kattılar. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in çocuklara özel hediyeleri ile selamlarını ve kutlama mesajını da öğrencilere ve öğretmenlere ileten belediye ekipleri, çocukların coşku ve sevincini çoğaltmaya devam ediyor.

Etkinliklerin birinci gününde Bayadı, Eyüplü, Saraycık Mahallelerinde eğitim öğretime devam eden okullarda gerçekleştirilen programlar, ikinci gününde ise Kayabaşı ve Gerce mahallelerinde bulunan okullar ile devam etti.

Köy okullarında çocuklara neşe ve sevinç yaşatan bayram kutlama etkinlikleri 22 Nisan Cuma günü ise, Öceli, Yağızlı ve Kökenli mahallelerindeki okullarda sürecek.

BAŞKAN TÖREN: "23 NİSAN COŞKUSUNU KÖY OKULLARIMIZDAN BAŞLATTIK"

Dünya'da çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu söyleyen Başkan Aşkın Tören, “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklara olan inancı ve güveninin bir sembolüdür. Bu sene 23 Nisan coşkusunu köy okullarımızdan başlattık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 4 gün boyunca devam edecek etkinliklerimiz ile çocuk bayramını çocuk festivaline çevirmeyi amaçlıyoruz. Etkinliklerimiz ile 23 Nisan sevincini toplumun tüm kesimlerine yayarak bir coşku seline döndürmek istiyoruz. Etkinliklerimiz sürprizler ile devam edecek” diye konuştu.

BAŞKAN TÖREN'E TEŞEKKÜR

Altınordu Belediyesi'nin köy okullarında başlattığı 23 Nisan etkinliklerini değerlendiren Eyüplü Şehit Sezar Aydın ilkokul- Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aşkın Turan: “Altınordu Belediyesine bu güzel etkinliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 23 Nisan öncesi çok güzel moral ve motivasyon oldu. Kendilerini kutluyoruz bu tür etkinlikler köylere taşıdığı için. Başkanımızın çalışmalarını beğeniyoruz güzel işler yapıyor ayrıca bu tür güzel etkinliklerle de ön plana çıkıyor. Bu durum biz öğretmenleri daha da mutlu ediyor. Kültürel açıdan çok beğeniyorum. Kültürel açıdan gerçekten takdir ediyorum, Aşkın Tören’e çok teşekkür ediyoruz.” sözleriyle Başkan Tören ve Altınordu Belediyesine teşekkürlerini iletti. 

Editör: TE Bilisim