Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm Dünya'da hızlı şekilde yükselten Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan sokağa çıkma kısıtlamasına Ordulular büyük oranda riayet etti. 

Açıklama Ordu Valiliği'nden yapıldı. İçlerinde Ordu'nun da bulunduğu 31 şehirde uygulanan kısıtlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, "Halk sağlığını çok yakından ilgilendiren Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere halkımızın büyük çoğunluğunun riayet ettiğini memnuniyetle görmekteyiz. Değerli hemşerilerimizin, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına da çok büyük bir oranda uyduklarını gözlemledik. Alınan tedbirlere uyan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ancak, tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen az sayıda da olsa bazı vatandaşlarımız ve işyeri sahipleri bu yasağı ihlal etmiştir. Polis sorumluluk bölgesinde 20 vatandaşımız ile 2 işyeri sahibi, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 112 vatandaşımız ile 1 işyeri sahibinin, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden toplamda 135 kişiye ve 3 işyerine 147.337 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Vali Seddar Yavuz, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını ve uygulamaların bundan sonra da sıkı bir şekilde kontrol ve denetiminin yapılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim