Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin büyük iftar buluşması, Altınordu ilçesindeki yeni Rüsumat Meydanı'nda 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni yapılan meydanda gerçekleştirilen açık hava iftarına ilgi ise son derece yoğundu.

İftar buluşmasına eşi Yeter Yılmaz ve çocuklarıyla birlikte katılan Başkan Enver Yılmaz, iftar öncesinde de aynı sofralarda buluştukları vatandaşlara seslendi. Ordu'nun koşar adımlarla değişime tanıklık ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu kalabalık şehirdeki birlik ve beraberliğin de göstergesi oldu" diye konuştu. Ordu'nun Türkiye'de parmakla gösterilen bir il haline geldiğini belirten Başkan Yılmaz, "Yeni kurulduğumuzda iddialı bir sonuçla ortaya çıktık. 20 belediyenin 20'sini de almak suretiyle Ordu Türkiye'de parmakla gösterilen bir il haline geldi. Millet bize güvendiği için oy verdi, mazerete sığınmadık. Hiç de popülist politika yapmadık. Çok radikal kararlarla birlikte başta Altınordu olmak üzere olağanüstü işlere de imza attık" dedi.

"ALTINORDU'NUN ALT YAPISINI YENİLEDİK" 

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları en önemli çalışmanın Altınordu ilçesinin alt yapısı olduğunu söymeyen Yılmaz, "Şehrin tamamına girdik dedik ki, 2014'te başladık 2017'nin 20 Aralık'ın da bitireceğiz dedik ve 20 Aralık'ta da bitirdik. Yollarda da devrim yaptık. Hedefimizi aştık. Şimdi ta Frankfurt'a kadar sıcak asfalt yapan, 1600 kilometreleri bulan örnek gösterilen evladiyelik yollar yaptık. Tepki topladık mı, vallahi ben de anlamadım ilk başta tepki de topladık" diye konuştu. 

"CHP VE HDP'LİLERİN PROTESTO ETTİĞİ SAHİL ÖDÜL ALDI"

Özellikle Altınordu sahil düzenlemesine başlama kararı aldıklarında muhalefetin ciddi tepkileriyle karşılaştıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Orada da yürüyüş yaptılar, yaptırmazuk dediler. HDP milletvekili ve CHP milletvekilleri bu meydanda yürüyüş yaptı. Dedik ki, çok güzel olacak arkadaş sen neye itiraz ediyorsun dedik, ama dinlemediler. Dozerlerin önüne yattılar. Şehrimizi bu inşaatlara kapatıyoruz dediler, dinlemedik işte popülist politika dediğim bu. CHP'lilerin, HDP'lilerin yürüyüş yaptığı, ayın 20'sinde açılış yapacağımız Ordu Rusumat Rıhtım Projesi değerli hemşerilerim, Türkiye Mimarlar Derneği tarafından yılın en güzel projesi ödülü aldı. Onlar karşı çıktı, direndik ve yaptık. Bakın bugün bir genel başkan geldi şehrin ortasında konuştu. Bu meydan tam 60 bin kişilik bir meydan. Bu meydan genel merkezden gelenlerin değil, konser ve fuar organizasyonları yapacağımız bir alan. İstanbul'un Yenikapı'sı gibi oldu" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL SAHİLİ ALTINORDU SAHİLİ"

Son haliyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel sahillerinden birinin Altınordu sahili olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Yapamaz dediler. Üç buçuk metre bisiklet yolu olacak dedik, itiraz ettiler. Üç buçuk metre yürüyüş yolu olacak dedik, itiraz ettiler. Kaldırımlar 2,5 metre olacak dedik, itiraz ettiler. Bittiğinde bizden daha çok gezdiler, bırakın gezmeyi, seçim minibüslerini, otobüslerini kaldırımlara terk ettiler malesef. Türkiye'nin en güzel hatta Avrupa'nın en güzel sahilini Ordu'da yaptık" diye konuştu.

"KADINLAR PLAJI'NI YILDA 100 BİN KİŞİ KULLANDI"

Muhalefetin tepkilerine rağmen Kadınlar Plajı'nı hizmete açtıklarını belirten Başkan Envre Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan'dan sonra Kadınlar Plajı'nı açıyoruz. Dediler ki, Ordu gibi modern bir ilde kadınlar plajı olur mu arkadaş dediler. Yılda 100 bin bayan kardeşimiz bu plajlarda hizmet alıyor. Bilgilendirdik toplumu. Dünya'da en fazla kadınlar plajı nerede var biliyor musunuz dedik. İtiraz ettiler ve bilemediler. Dünya'da en fazla kadınlar plajı İspanya'da var."

Konuşmaların ardından Altınordu iftar buluşmasındaki 10 bin kişi, akşam ezanının okunmasıyla birlikte aynı anda oruçlarını açtı.  

Editör: TE Bilisim