ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütürken, geçtiğimiz Şubat ayı ilk çeyreğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'ni Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın kazanmasının ardından, bu kez Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter ünvanıyla atandı. Bu tarihten itibaren Genel Sekreterlik koltuğuna oturan Mustafa Çöpoğlu, iddialara göre Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından da, tam yetkiyle donatıldı. Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) kadrolarını yavaş yavaş şekillendirmeye başlarken, iddialara göre Kocaeli'deki mesai arkadaşlarına da teklifler yağmaya başladı. 

İlk isim kısa adı İSU olan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden oldu. İSU Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atandı. Fatih Yürük'ün OSKİ Genel Müdürü olmasının ardından OSKİ'ye transferler de hızlandı. Kocaeli yerel medyasından Demokratkocaeli.com'un haberine göre, İSU Personel Müdürlüğü, Projeler Şube Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nden de bazı isimler geçici görevle OSKİ'ye çekildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdür Danışmanı ve İZGAZ eski Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun da, hem OSKİ Yönetim Kurulu üyesi, hem de OSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım da, iddialara göre OBB Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'nun isteğiyle Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Şube Müdürü Bilal Karslı, yine aynı süreçte Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı olarak göreve başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde İnsan Kaynakları Şube Müdürü olarak görev yapan Bayram Bayram da, OBB'nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı oldu. 

"ORBEL A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE SON DURUM"

Geçtiğimiz Mayıs ayı ortalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaparken, OBB bünyesindeki ORBEL A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atanan Engin Öztürk'ün, OBB Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından görevinden alındığı iddia edildi. Bu iddia, Ordu'daki yerel medyada da gündeme geldi. Kocaeli yerel medyası ise ORBEL A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü'nü 'Yeniköylü Murat Uzar' olarak tanıttı.  Demokratkocaeli.com'un haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 6 şirketten biri olan Belde A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı'ndan yaz başında emekliye ayrılarak kendi iş yerini açan Murat Uzar, önümüzdeki günlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ORBEL A.Ş.'nin Genel Müdürlük koltuğuna oturacak. 

"Murat Uzar kimdir?"

Murat Uzar, 1959 İzmit doğumlu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1982'de mezun oldu. 1999 ve 2004 yılları arasında Yeniköy Belediye Başkan adayı oldu. Uzar, Kocaeli'de spor yöneticiliğiyle de tanınıyor. Yeniköyspor ve İzmit Kadıköyspor Kulübü'nde yönetici, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da asbaşkan ve Kocaeli Güneşspor Kulübü Başkanlığı da yaptı.

"SON BOMBA BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER'DE PATLADI!"

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, eskiden çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki yapılanmada sadece 'basın' ayağını örnek almadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapılanmasında Genel Sekreter Yardımcılığı'na bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı yer alırken, Genel Sekreter Çöpoğlu bu birimi Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde kurmayı tercih etmedi. Burada da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı kurulması beklenirken, Basın-Yayın Şube Müdürlüğü kuruldu ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesine verildi. 

"Basın Yayın, Kültür ve Sosyal İşler ise ilkokul müdürüne emanet!"

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na ise aslen ilahiyatçı olan Ulubey İlköğretim Okulu eski Müdürü Servet Güngör atandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde içlerinde Basın Yayın Şube Müdürlüğü'nün de olduğu dört şube müdürlüğü (Kültür Sanat ve Sosyal İşler, Gençlik ve Spor, İşletme ve İştirakler, Dış İlişkiler) daha Güngör'e bağladı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde, basın ve halkla ilişkiler ayağını ilk olarak, özellikle Ordu basın camiasının da çok yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Ordu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz kurdu. Öz'ün, basın ve çalışanlarıyla olan iyi ilişkileri, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir anda basınının ana gündemine taşınmasında büyük katkısı oldu. Ancak Vedat Öz, bir süre sonra kuruculuğunu yaptığı OBB Basın Yayın biriminden, Ordu Valiliği'ndeki görevine geri dönmek durumunda kaldı.

"YİNE KOCAELİ'DEN GELDİ!"

Vedat Öz'den boşalan Basın-Yayın Şube Müdürlüğü görevine Ordu'dan bir başka isim ve aday bulamayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Basın-Yayın Şube Müdürlüğü görevine bir kez daha Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden bir ismi getirdi. Uzun yıllar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda görev yapan Rafiye Cerioğlu Usta, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Basın-Yayın Şube Müdürlüğü görevine atandı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu ve aslen Antalyalı olan 3 çocuk annesi Rafiye Cerioğlu Usta, buradaki yeni görevine de başladı. 
Editör: TE Bilisim