ORDU - "Tüm çalışanlarımızı koruyoruz, kolluyoruz. Hiç kimseyi de kapıya atmıyoruz. Her kim ki, dışarıya atıldı, kapıya atıldı, işten atıldı diyorsa bize gelsinler" Bu sözler Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a ait. Büyükşehir Belediyesi'nde en son yapılan Meclis Toplantısı öncesinde kürsüde söylemişti bu sözleri. 

Maaş tartışmasında bu kez gözler ORBEL'e çevrildi. 12 Eylül'de sözleşmeleri biten işçilerin maaşları düşürüldü ve bu şartlarda çalışmaları yönünde tebliğler yapıldı. Ancak yaklaşık yarı yarıya düşürülen maaşlardan ORBEL çalışanları rahatsız. Bu durumu ORBEL yönetimine de bildirdiklerinde ilginç bir tablo çıktı, sözleşmeleri askıya alındı. ORBEL çalışanı yaklaşık 30 işçi, şimdi hergün işe geliyormuş gibi sabah mesai başlangıcında geliyor, ancak iş yerine alınmadıklarından akşam mesai bitimine kadar ORBEL kapısında bekletiliyor. Yani ORBEL A.Ş. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın söylediklerinin aksine dışarıya atıldı, kapıya atıldı. Tek dertleri geçim olan yaklaşık 30 işçi ise kara kara düşünüyor, olduça düşük olan maaşlarla nasıl geçineceğiz sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyor.

"BAŞKAN YILMAZ, BU TABLONUN SİNYALİNİ VERMİŞTİ" 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise son Meclis Toplantısı'nda bugünkü tabloyu adeta önceden haber vermişti, "Yeni şirkete ORBEL'de sözleşme gereği yenilenmesi lazım. Yenilenecek sözleşmede biz çalışanlarımıza diyoruz ki, bu fiyat aralığında çalışacaksanız buyrun. Bu fiyat aralığında çalışmayacaksanız tazminatınızı zaten ödüyoruz ama çalışanlarımızın hepsinin biz varız çalışmaya dedikleri an biz imza atmaya hazırız. Hiç bir ön yargıyla yaklaşmıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

"KİMSE İŞÇİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN"

Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem de, işçilerin maaşları konusunda Ak Partili belediyelerde de aynı sözleşmeler ve aynı koşulların mevcut olduğunu belirterek, "Kimse işçiler üzerniden siyaset yapmasın" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim