Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın İkinci Birleşimi öncesinde açıklamalarda bulundu. İsim vermedi, ancak açıklamaları CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in iddialarına yanıt oldu.

Özellikle Kirazlimanı Mahallesi'ndeki alan ile ilgili konuşan Başkan Güler, Ordu'ya katma değer ve imaj kazandırdıklarını belirterek hesaplanması güç, ama mümkün olan çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. 

"DÜRÜSTLÜK DEĞİL"

"Melet'te yaptığımız çalışmalarla sivrisinekli bir yerden değeri artan bir alana dönüştürdük" Başkan Güler, "Boztepe'de, Hoynat'ta, Sırrı Paşa'da ve daha birçok alanda yaptığımız çalışmalar, şehirde katma değeri artırdı. Ordu'ya imaj ve katma değer anlamında yaptık. Belde Evler konusunda yanlış bir takım ifadeler var. Örneğin Belde'ye 103 milyon TL ödendi şeklinde. Böyle bir ödeme yok şuanda. Ödendi denmek dürüstlük değil" ifadelerini kullandı. 

"İMARA AÇMIYORUZ, HALKA AÇIYORUZ"

Özellikle aynı alan hakkında ortaya atılan gerçek dışı iddialar hakkında da konuşan Başkan Güler, "Orayı imara açmak demek, 'eğer bilgi eksikliği değilse' yanlış bir algıdır. Orayı imara açmıyoruz, halka açıyoruz. Halkın hakkını halka veriyoruz. İmara açmıyoruz, orayı düzeltiyoruz. İmara açıldı deniyor, bu yanlış. Biz burada doğru olanı, olması gerekeni yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

"DOĞRU NE İSE ONU YAPIYORUZ"

Çalışmaların Meclis denetiminde, istişare içerisinde güzel bir şekilde ilerlediğini kaydeden Başkan Güler, "Hiçbir şey gizli değil, açık. Bu nedenle dik, eğilmeyen bükülmeyen bir yönetimimiz var. İlkeli, hiçbir şekilde taviz vermeyen. Bu bizim erdemli olmamızın gereği" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim