ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, partili belediye başkan ve belediye başkan aday adaylarıyla bir otelde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında konuştu. 

"DAVOS OLMAMASI İÇİN BİR SEBEP YOK"

AK Parti'nin başarılarının doktora konusu olduğunu dile getiren ve Ordu'da kuracakları çok iyi bir kadroyla bu seçimleri kazanabileceklerini belirten Güler, "Gönülleri kazanma projesi bizim en büyük projemiz. Ben demeyeceğiz, aynı zamanda ben de demeyeceğiz. Siz diyeceğiz. Ben siz demek için geldim buraya. Ordu'muz Türkiye'nin bir incisi olacak. Yani ben şöyle bakıyorum Allah'ın izniyle. Mesela Davos'u ben gördüm. Ulubey, Gürgentepe, Mesudiye, bir Davos olmaması için bir sebep yok" diye konuştu.

OKTAY EKŞİ'NİN HAYALİ GERÇEK OLUYOR!
 
İşte bu konu ilk kez, bundan tam 10 sene önce aynı zamanda Ordu Mesudiyeli olan usta gazeteci Oktay Ekşi tarafından gündeme getirmişti. Ordu'nun Mesudiye ilçesinden 1991 yılından bugüne kadar Türkiye'de doğrudan bir demokrasi örneği olarak gösterilen 'Mesudiye Kurultayları'nı gerçekleştiren öncü isimlerden biri olan Oktay Ekşi, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu benzeri bir organizasyonla 2023 yılında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde Dünya liderlerini ağırlamak için kolları sıvamıştı. 

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileriyle bir araya gelen Hürriyet Gazetesi eski Başyazarı Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi ve Prof.Dr.Aziz Ekşi'nin destekleriyle ilk olarak Mesudiye'de Türkiye Demokrasi Forumu, ikinci olarak Avrasya Demokrasi Forumu ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 yılında Dünya Demokrasi Forumu'nu gerçekleştirmek için kolları sıvamıştı.

İLK KEZ GAZETECİ EROL KÜÇÜKOĞLU HABERLEŞTİRMİŞTİ

Dönemin Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin Cumhuriyet'in 100'üncü yılına denk gelen 2023 yılında Orndu'nun Mesudiye ilçesinde gerçekleştirilmek istenen Dünya Demokrasi Forumu haberini 19 Ekim 2008 günü Doğan Haber Haber Ajansı Muhabiri Erol Küçükoğlu Hürriyet Gazetesi'ne servis etmiş, ancak söz konusu haber yayınlanmayınca bunun hikayesini de Ekşi Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde şu şekilde açıklamıştı:

Editör: TE Bilisim