MANİSA (SOMA) - 284 işçiye mezar olan maden ocağının sahibi, Soma Holding'in patronu 76 yaşındaki Jeoloji Mühendisi Alp Gürkan, bugün ilk kez kameralar karşısına geçti. Sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyen Gürkan, ""Canım yanıyor, içim yanıyor" diye konuştu. 

"OLMASI İMKANSIZ BİRŞEY SÖYLÜYORLARDI"

Basın toplantısını sağlık sorunları nedeniyle 2-3 gün sonra yapmayı planladığını, ancak kamuoylu baskısı neticesinde bugün düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Gürkan, "Salı günü saat 15:00 civarında işletmeden bir habere şahsen inanamadım. Olması imkansız birşey söylüyorlardı. Nasıl olduğunu da anlamamıştım. Trafo patlaması deniliyordu, başka şeyler deniliyordu. 49 senelik bütün hayatını maden işletmelerinde geçirmiş, bilfiil yerin altında çalışan arkadaşlarımla çalışmış, onların çoğunu oğlum gibi, kardeşim gibi görmüş bir insan olarak böyle trafonun patlayabilmesinin imkansızlığını düşünüyordum. Acilen buraya geldim. 3 gündür içeride kalan arkadaşlarımın yoğun ızdarıbını yaşayarak, sağlığımı da bir tarafa bırakrak bu arkadaşlarımın kurtulabilecek olanların kurtarılmasına ve diğerlerinin de en azından çıkartılması için yapılması gereken herşeyi arkadaşlarımla koordine etmeye çalıştım." 

"CANIM YANIYOR, İÇİM YANIYOR"

"Canım yanıyor. İçim yanıyor. Belki sizler bunu nasıl değerlendirirsiniz bilemem ama beni tanıyan insanlar, benimle beraber çalışan insanlar beni çok yakınen bilirler. Bunların bir çoğunun büyük bir ihtimalle babaları, benim yanımda çalışarak emekli olmuş kimseler. Hiçbir zaman hiçbirini onlardan ayırmadım. Bu basın toplantısını 2-3 gün sonra yapmayı planlıyordum. Sağlığım ancak ona elvermesine rağmen, görmüş olduğum kamuoyundaki talebi geciktiremeyeceğimi anladım. sağlığımı da bir tarafa bırakarak sizlerin karşısındayım. "

"BULANIKLIK İÇİNDEYİM"

"Konuşmam ve hafızam diğer şeylerde hakikaten bulanıklık içindeyim. Ben sizin sorularınıza cevap verebileceğim şekilde vermeye çalışacağım ama olan gelişmiş olan olayın nasıl olduğunu, niçin bu kadar büyük bir kaza olduğunu, bunun nereden geldiğini kısmen de olsa arkadaşlarımın anlatmasını tercih ediyorum." 

"FİRMA YETKİLİLERİ İHMALİMİZ YOK DEDİ"

Firmanın yetkilileri ise bu olayda hiçbir ihmallerinin olmadığını belirterek canla başla çalıştıklarını ileri sürdü. Bir diğer yetkili ise kazanın kömür kızışmasından kaynaklandığını iddia etti.

İşte o basın toplantısının tamamı...
Editör: TE Bilisim