Show TV'de yayınlanan Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme programında yaşananlar duyanları hayretler içerisinde bırakıyor.

Evlilik vaadiyle insanları dolandıran çeteleri ve organize suç örgütlerini gündeme getiren programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz, bu tip dolandırıcıların daha önce televizyon kanalların yayınlanan evlilik programlarını dahi kullandıklarını anlattı. 

CANLI YAYINDA O HARİTAYI PAYLAŞTI

İl il dolaşarak evlilik vaadiyle dolandırıcılık olayları gerçekleştirdiği iddia edilen sahte gelin Melisay Tosun'un da katıldığı programda, Didem Arslan Yılmaz en son 'Sahte Gelin Mağdurları Haritası'ni canlı yayında paylaştı. 

O İLLER ARASINA ORDU'DA GİRDİ

İlk harita 13 Ocak'ta 16 il olarak ortaya çıktı. 20 Ocak'ta ise il sayısı ile dolandırıcılık olayları daha da arttı, harita büyüdü. Ve son olarak 9 Şubat'ta gelinen nokta ise adeta pes dedirtti. Bambaşka bir hal alan dolandırıcılık haritasında il sayısı 42'ye yükseldi. Bu iller arasında Ordu'da yer alıyor. Evlilik çetesinin ağına düşen iller arasında yer alan Ordu'da evlilik vaadiyle kandırılan bir kişi, tam 131 bin lirasını bu dolandırıcılara kaptırdı. O kişinin kimliği ise gizli tutuluyor.

Çetenin bugüne kadar sahte gelin ve sahte evlilik vaatleriyle dolandırıcılık yaptığı il sayısı 42'ye yükselirken, sahte gelin tuzağına düşen kişilerin toplamda 8 milyon 298 bin dolandırıldığı ortaya çıktı.

NASIL BAŞLADI?

16 yaşındayken kaçarak evlenen Melisay Tosun'un annesi kızını bulmak için bir televizyon programına başvurdu. Bu başvuru, Türkiye'yi il il, bölge bölge gezen ve organize suç örgütü haline gelmiş bir evlilik çetesini ortaya çıkardı. Son olarak Show Tv'de yayınlanan 'Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme' programını arayan Melisay'ın annesi, kızının bir evlilik çetesine katılıp insanları dolandırdığını söylemesiyle bu organize suç örgütünün kirli ağı da çorap söküğü gibi ortaya çıkmış oldu. 

Didem Arslan Yılmaz, sahte gelin Melisay Tosun'u stüdyoya getirip evlilik vaadiyle dolandırdığı bazı insanlarla yüzleştirdi. O andan itibaren dolandırdığı insanların sayısı da çığ gibi büyümeye başladı. Sahte gelinlerin sadece Melisay'dan ibaret olmadığının anlaşılması üzerine evlilik çetesinin başka sahte gelinleri olduğu anlaşıldı. 

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Sahte gelin tuzağına düşenlerin dolandırılma işi ilk olarak başlık parasıyla birlikte başlıyor. Başlık parasının ardından düğün için alınan ziynet ve diğer eşyalar, sahte gelinler tarafından ele geçiriliyor. Bu sahte gelinler, bir süre sonra da kaçarak  izlerini kaybettiriyor ve başka illerde yeni kurbanların peşine düşüyor. 

Editör: TE Bilisim