İSTANBUL -  Murat Hazinedar'ın belediye başkanlığını yaptığı İstanbul Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ AŞ'de çalışan DİSK Genel-İş üyesi 239 işçi grev başlattı. Beşiktaş Belediye Başkanlığı önünde toplanan işçiler, grev önlüklerini giyerek sloganlarla Başkan Murat Hazinedar'a seslerini duyurmaya çalıştı. 

İşçiler adına yapılan açıklamada ise "Bizler gelecek kaygısı yaşamadan işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun iş yerlerinde insan onuruna yakışır bir ücretle çalışmak istiyoruz" denildi. İşte, "Bizler Beşiktaş'ı güzelleştirmek için yıllardır emek veren işçileriz" diye söze başlayan çalışanların yaptığı açıklamadan satır araları:

"Bizler gelecek kaygısı yaşamadan, işçi sağlığı ve iş güvenilğine uygun iş yerlerinde insan onuruna yaraşır bir ücretle çalışmak istiyoruz. Uluslararası hukuk ve Anayasa tarafından teminat altına alınmış haklarımızı istiyoruz. Haklarımızın taşeronlaşma adı altında gaspedilmesini istemiyoruz. Kazanımlarımızın değişen belediye yönetimleri tarafından keyfe keder alınıp verilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz."

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, aylardır devam eden Beltaş çalışanlarının sorunlarıyla ilgili herhangi bir açıklamada ise bulunmadı.
Editör: TE Bilisim