13 Haziran 2017 tarihinde Valiler Kararnamesi ile Muğla'ya atanan Vali Esengül Civelek, 3 yıllık görev süresinin ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atandı. Vali Civelek'ten boşalan Muğla Valiliği'ne ise aynı zamanda Ordu Ünyeli olan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı atandı.

Vali Tavlı, 1965 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Sivas'ta kaymakam adayı olarak başlayan mülki kariyeri, Giresun Güce Kaymakamı, Samsun Ayvacık Kaymakamı ve Erzurun Aziziye Kaymakamlığı'ndan sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şubesi ve Ankara-Mülkiye Müfettişliği görevleriyle devam etti. 

Mesleki eğitim amacıyla 1989 ve 1990 yılları arasında İngiltere'de, 2007 yılında da Florida Merkez Üniversitesi'ndeki eğitimi için ABD'nin Florida eyaletinde bulundu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 2008 yılında Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 2 yıllık Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden sonra 10 Eylül 2016'da Çanakkale Valiliğine atandıktan sonra, son kararname ile de Muğla Valiliği'ne atandı. Vali Orhan Tavlı, evli ve 2 çocuk babası.

ÇANAKKALELİLER O'NU ÇOK SEVDİ

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ikili ilişkileri ve başarılı yönetimiyle kısa sürede kendisini Çanakkalelilere sevdirmeyi başardı. Vali Tavlı görevini Muğla eski Valisi Esengül Civelek'ten devralacak.

Editör: TE Bilisim