ORDU - Ordu'da bir otelde düzenlenen veda programına, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Mili Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ordu İl Acil ve Afet Durum Müdürü Osman Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kemal Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu Üniversitesi Genel Sekreteri Yusuf Yaman, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Tv52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, emekli il müftüleri Osman Şahin, Tacettin Sevinç ve din görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Hafız Salih Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her türlü makam ve mevkiinin gelip geçici olduğunu ifade ederek önemli olanın hizmet ve kalıcı olanın da dostluk ve arkadaşlık olduğunu, asıl olanın gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu, Müftü Kolukısaoğlu'nun bir çok şeyi başardığının altını çizerek, "Allah'ü Teâlâ bize bildiriyor, şu üç şeyin hesabını vermeden bir ileriki aşamaya geçmek mümkün değil. Gençliğimizin hesabını,  ömrümüzü nerede harcadığımızın hesabı, serveti nereden kazanıp nereye harcadığımızın hesabı. Müftümüzün verilecek gayet güzel bir cevabı var. 41 yıl senin dinine hizmet ettim. Güzel bir cevap. Din görevlisinin emeklisi olmaz, bundan sonra ki yaşantısında da her gittiği yerde çevresine yine vaazu nasihatte bulunacak yani emri bil maruf ve nehyi anilmünker'e devam edecek" diye konuştu. 

41 yılık resmi görevinin sonuna geldiğini ve emekli olarak veda ettiğini ifade eden Müftü Kolukısaoğlu da konuşmasında, "Ordu'da göreve başladığım günden bu yana 7 yıla yakın bir zaman geçmiş. Bu âlemde bir yolcuyuz, Allah bizi bunun bilincinde olanlardan eylesin. Yolculuğumuz devam ediyor, çocukluktan, gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden mahşere ve oradan ebedi hayata. Bütün mesele bu yolculukta ilahi rızayı kazanmış olmaktır. Bu kutsal meslek olan din hizmetine başlayalı 41 sene olmuş, çok tatlı yönleri var bu mesleğin devlet memuruyuz. Ancak mihrapta, minberde halkımızın içerisinde kutsal bir görevi icra ediyoruz. Klasik bir sözdür ancak yeniden dünyaya gelsem yine din görevlisi olmayı isterdim. Bizi böyle bir görevde istihdam ettiği için Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Görev sürem boyunca yaptığımız bütün çalışmaları din görevlisi kardeşlerim ve ordu halkı ile beraber yaptık. Biraz öncede arz ettiğim gibi bütün mesele yüce Rabbimizin rızasını kazanmaktır, bir hoş sada bırakmış olmaktır. Bu dünyada ne kadar yaşadığımızdan ziyade nasıl yaşadığımız önemlidir. Bizim görevimizi toplumu sahih kaynaklardan doğru bilgi ile bilgilendirme, camilerde irşat faaliyetleri, din eğitimi hizmetleri, Kuran kursu hizmetleri ve cami dışı din hizmetleridir. Bütün bu hizmetleri elimizden geldiğince, Diyanet İşleri Başkanımızın gösterdiği ufuklarla müftülerimiz din görevlisi arkadaşlarımız ve bütün personelimizin yardımlarıyla ordu da en iyisini yapmaya çalıştık. Benden sonra görevi devralacak müftümüz Mürsel Öztürk kardeşime de cenabı Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin, bu bir bayrak nöbetidir artık bu nöbeti yeni müftümüz alacak. Başta valimiz olmak üzere, büyükşehir belediyemize, Altınordu belediyemize, din görevlisi meslektaşlarıma, Kuran kursu öğreticilerine ve bütün bu hizmetlerin asıl kaynağı olan bizi maddi ve manevi hep desteklemiş bulunan bağışçılarımıza, bütün Ordu halkına canı gönülden teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
Editör: TE Bilisim