Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi parti liderlerinin Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. 

İlk açıklama ev sahibi Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu tarafından yapıldı. Gecenin 'Berat Kandili' gecesi olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, "Üç ayların içindeyiz. Ramazan'a çok kısa bir süre kaldı. Bundan dolayı Cenab-ı Hak'kın bu gece hürmetine aldığımız kararları başarıyla neticelendirmesini niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu açıklamasının devamında acılı günler yaşadıklarını belirterek, "Vefat eden eden bütün kardeşlerimize rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Geride kalan kardeşlerimize de başsağlığı temennilerimi iletiyorum." dedi.

Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu

Karamollaoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Sizi daha fazla burada tutmaz istemiyorum, hava biraz soğuk. Aynı zamanda mübarek bir gecedeyiz. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı duyurmayı bir görev adlediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyor, seçimlerin ardından da kendisine başarılar temennisinde bulunuyorum." dedi.

Daha sonra mikrofonu alan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk açıklamasında bir kez daha 'Halil İbrahim Sofrası' vurgusunu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte taşıyacağız. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerine mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde az önce içeride sonuçlandı. Bu kapsamda, Parlamenter Sisteme Geçiş sürecinde Millet İttifakı'na dair diğer partilerimizin Sayın Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır."
 

Editör: TE Bilisim