Mevlid Kandili dolayısıyla aynı zamanda Ordulu olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Görmez Ordu'ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından karşılanan Görmez, akşam saatlerinde Ulu Camii'de tertip edilen ve TRT 1 kanalından da canlı olarak yayınlanan Mevlid Kandili programına katıldı. 

Ordu'nun en büyük camisi olan Ulu Camii'de düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı'nda Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ilahileri dinlendi. Başta hemşerileri olmak üzere Türk milleti ve İslam aleminin kandilini tebrik eden Erbaş, Hazreti Muhammed'in özellikle gençlere verdiği değerler üzerine açıklamalarda bulundu. Mevlid Gecesi'nin aynı zamanda bir rahmet gecesi olduğunu da belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Allah, bu gece yeryüzüne merhametinin en büyük tezahürünü göstermiş ve Peygamber Efendimizi dünyaya göndermiştir. Bu gece, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade etmektedir. Mevlit Kandili böyle bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı. 

Bu anlamlı günde Ordu'nun il genelindeki tüm camileri dolup taşarken, programın sonunda Ordu Valisi Seddar Yavuz da, vatandaşlarla bir araya geldi, hatıra fotoğrafları çektirdi, halkın Mevlid Kandili'ni kutladı.

Editör: TE Bilisim