ANKARA/ORDU - METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, özellikle bugünden itibaren metrekareyi Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize çevrelerinde ise yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Özellikle rüzgarın bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiği, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. Meteoroloji yetkilileri yağış esnasında ani sel, su baskınları, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini de belirterek, dikkat olunmasını istedi. 

"ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAR ALARMINA GEÇTİ"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün soğuk ve yağışlı hava uyarısı Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni (OBB) de alarma geçirdi. OBB Başkanı Enver Yılmaz, toplam 86 bölgede 281 araç ve 300 personelle birlikte kış şartlarında yaşanabilecek olası sorunlara çözüm oluşturacak şekilde hazırda beklediğini duyurdu. Başkan Yılmaz ayrıca 3 büyük şube ve 16 ilçede şeflik oluşturan OSKİ'nin de su ve kanalizasyon hizmetleri için yaşanabilecek sorunlara müdahaleye hazır halde bekletildiğini söyledi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi de, yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü kış hazırlıkları doğrultusunda; Ordu’yu toplam 86 bölgeye ayırarak, 281 araç ve 300 kişilik ekiple birlikte kış ayları boyunca kar’la mücadele edeceğini ve Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından da su ve kanalizasyon hizmetlerinde yaşanabilecek sorunlara karşı geniş çaplı bir ekip kurulduğunu açıkladı. Yılmaz, "Halkımızın kış şartlarında sorun yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi gerekli önlemleri almaktadır. Özellikle yüksek kesimlerde yoğun geçen kış şartlarına karşı, oluşturulan ekiplerin anında müdahale edebileceğiz. Ne yol açmada, ne de alt yapıda inşallah sorunsuz bir kış geçireceğiz. Ekiplerimiz 7/24 yaşanabilecek sorunlara müdahaleye hazır beklemektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun kış şartları öncesinde araç filosuna hem tuzlama, hem de kar kürleyici olarak 4 tane yeni araç alıyoruz. Araç filomuzla yoğun kış şartlarına hazırız. Kent merkezlerinde de alt yapı konusunda gerekli hazırlıklar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor" dedi.
Editör: TE Bilisim