Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün etkili olması beklenen kuvvetli ve gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle hem ilgili birimleri, hem de vatandaşları uyardı. 

Özellikle bugün saat 13:00'den akşam saat 22:00'ye kadar "Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri, Kırşehir, Yozgat, Amasya, Tokat, Samsum çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinde yerel kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısı yaptı. 

KARADENİZ'İN BATI VE ORTA KESİMİ NASİBİNİ ALDI

Bolu'da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış nedeniyle D-100 Karayolu'nun Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu'nda bulunan alt geçitler ile kentin birçok noktasındaki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Suyla kaplanan yollarda araçlarıyla mahsur kalan bazı vatandaşlar, kendi çabalarıyla kurtulmaya çalışırken, bazıları araçlarının üzerine çıkarak belediye ekiplerinin suyu çekmesini bekledi. Su birikintilerinin bulunduğu bölgeler, ekiplerce zaman zaman ulaşıma kapatılarak tahliye çalışması yapıldı. Öte yandan bazı mahallelerdeki evler ile iş yerlerinin depolarını da su bastı. Sağanak, Mudurnu ilçesinde de su baskınlarına neden oldu.

Kastamonu'da ise dolu yağışı vardı. 10 dakika sürdü ama bölge halkını tedirgin etti. Merkeze bağlı Yürekveren köyünde tarım alanları zarar gördü.

Editör: TE Bilisim