ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün ülkemizin güney kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Karaman, Konya, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Niğde'nin güney kesimlerinde; gece saatlerinden itibaren de Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, gece saatlerinden sonra etkisini artırarak Antalya ve Mersin illerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğini duyurdu. 

Etkili sağanak yağışın bu gece ve yarın da etkisini sürdüreceği, yarın da Marmara'da bölge genelinde, ayrıca Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla ve Eskişehir ile İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğini duyurdu. 

Yurdun doğu bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görüleceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ile Batman'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğini, vatandaşların yağış alan her bölgede ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb. olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim