ORDU - Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle yağmur, hortum, şimşek, ani sel, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi şeklinde uyarı üstüne uyarı yapıyor. 26 ilde yağışlar etkili olacak.

BATI'DA YAĞIŞ ALARMI

Türkiye'nin batısı adeta kışın ilk başlangıcını yaşarken, Orta Karadeniz'den Türkiye'nin iç ve doğu kısmı sanki yeniden yazı yaşacak gibi görünüyor. Öncelikle 5 il için kuvvetli yağış alarmı verildi, vatandaşlar ani sel, su baskını, hortum, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi uyarıları yapılıyor. Yağışlarla birlikte bu illerde hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düşecek. Bu illerin başında İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Balıkesir ve Burdur bulunurken, Edirne, İstanbul, Ankara, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Antalya, Isparta ve Konya'da yağışlar etkili olacak.

DOĞUDA YAZDAN KALMA GÜNLER

Yurdun doğusunda ise özellikle güneyden esen ılıman rüzgarların da etkisiyle hava sıcaklıklarının 26-27 derecelere kadar ulaşması tahmin ediliyor. Özellikle Sinop ve Artvin arası en düşük sıcaklık gece 14-15 aralığındayken, gündüz ise 26-27 derece dolaylarında olacak.

ORDU'DAKİ DURUM NE?

Ordu'da ise 24 ve 25 Ekim arası hava sıcaklıkları 22-23 derecelere kadar yükselirken, 26 Ekim Perşembe günü hafif yağış ardından hafta sonuna kadar parçalı bulutlu ve açık bir hava bekliyor olacak.
Editör: TE Bilisim