TBMM Genel Kurulu'nda gece yarısı saatlerine kadar devam eden mesaide, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam öngören kanun teklifi kabul edildi. Aynı zamanda 250 TL olan işverene asgari ücret desteği de 400 TL'ye çıkarıldı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek resmen yasalaştı.

Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı

Memur ve emekliler Ocak ayında maaşlarını yüzre 30 zamlı alacak. Yasaya göre, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerinin 3500 TL olan aylık maaş tutarı 5500 TL'ye yükseldi. Yani en düşük emekli aylığı 5500 TL oldu. 

Kabul edilen kanuna göre asgari ücret desteği de Ocak-Haziran 2023'te de devam edecek. İşverene sağlanan 250 TL'lik asgari ücret desteği 400 TL'ye çıkarılacak. Bu destekten 1 milyon 700 bin işveren faydalanacak. 

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), katılımcı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli tüzel kişilerden iş yeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayanlara, bu müsabaka dolayısıyla yapılacak mal teslimleri ve hizmet ifaları ile bunların bu müsabaka dolayısıyla yapacakları mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV, gelir ve kurumlar vergisinden istisna olacak.

Editör: TE Bilisim