Mehmetçik Vakfı, resmi Twitter hesabından yazılı bir açıklama yaptı, şehit astsubayın maaşına haciz koyan avukatın 18 bin liralık bağışını kabul etmedi. Vakıf, "12 Şubat 2018 günü saat 13.48'de şehidimiz adına Vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin TL'nin Mehmetçik Vakfı tarafından kabülü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir" dedi. Adalet Bakanlığı da harekete geçti.

Afrin'deki terör hedeflerini yoketmek amacıyla başlatılan Zeytin Dahı Harekatı'nın ilk şehidi Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 2009 yılında bir trafik kazasına karıştı ve 109 bin lira tazminata mahkum edildi. İddiaya göre alacaklıları Özalkan'ın şehadetinden 1 gün sonra hem emekli ikramiyesine, hem de aracına haciz konulması için harekete geçti. Yine iddialara göre davacı Serkan ve Züleyha Saçan çifti ile avukatları Emine Gün, skandalın büyük tepki görmesi üzerine birbirlerini suçladı. 

MEHMETÇİK VAKFI'NDAN TOKAT GİBİ CEVAP

Yaşanan bu süreci Mehmetçik Vakfı kurumun resmi Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamayla şöyle duyurdu: "Yazılı ve görsel basında "Utandıran Davada Avukat da Harekete Geçti, Mehmetçik Vakfı'na Bağış Yaptı" şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüştür. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan adına 2009 yılında karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle, şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından Vakfın internet sayfası üzerinden kredi kartı ile 12 Şubat 2018 günü saat 13.48'de şehidimiz adına Vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin TL'nin Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 




ADALET BAKANLIĞI DA HAREKETE GEÇTİ

Haberlerin servis edilmesinin ardından kamuoyunda yarattığı infial ve Mehmetçik Vakfı tarafından yapılan bağışın sahibine iade edildiğinin açıklanmasının ardından Adalet Bakanlığı da harekete geçti, avukatın bu davranışı sebebiyle hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Editör: TE Bilisim