Kahramanmaraş merkezli deprem bölgeleri için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçik'in depremzedeler için kışladan çıktığını açıkladı.

Perşembe'nin yeni Belediye Başkanı Cihat Albayrak Perşembe'nin yeni Belediye Başkanı Cihat Albayrak

Hatay’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde beraberinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerçekten büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını belirterek, ""Yoğun bir gayret ve çalışmamız var. İlk ihtiyacımızın bölgemizin kurtarma ekipleri ve teçhizatlarını taşımak olduğu kanaatine vardı. Havayolu yardım köprüsü kurduk. Tüm uçaklarımız seferber etmek suretiyle, açık olan hava meydanlarımıza personeli naklettik. Batı'dan özellikle aldığımız personeli İncirlik ve Gaziantep'e, son olarak da Malatya'ya taşımaya başladık. Toplam kullandığımız 75 hava aracı var. Helikopterler ve SİHA'lar dahil. Toplam 213 sorti icra edildi. Helikopterlerimiz de yoğun bir şekilde çalışıyor. 19 helikopterimiz çalışıyor, bu sayıyı 45'e yükselteceğiz. Malatya Havalimanı'nın açılması işimizi kolaylaştırdı" ifadelerini kullandı.

"MEHMETÇİK KIŞLADAN ÇIKIYOR"

Bakan Akar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Mehmetçik dün terörle mücadelede olduğu gibi bugün de buradaki felaketle mücadele konusunda milletinin yanında. 7 bin 500'e yakın Mehmetçik alanda. Yarın da 1500 personelimiz daha katılacak. Batı'dan toplam 9 komando taburumuzu bölgeye sevk ediyoruz. Yine Kıbrıs'ta bulunan 4 taburumuz da bugün ve yarın yapılacak çalışmalarla bölgeye gelecek. Hatay'da çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bölgede 1600 askerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İstihkam Savaş Taburu'nu da buraya katıyoruz. Toplam 25 seyyar mutfağımızı dağıttık. 14 seyyar tuvalet ve banyo bölgeye dağıtıldı. Ekmek dağıtımı konusunda da seyyar sahra fırınlarını aktif etmeye başladık. Hergün 15 bin vatandaşımıza sıcak yemek verme gayretindeyiz." 

Editör: TE Bilisim