KOCAELİ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında beraberindeki 2 vali yardımcısıyla birlikte açığa alındıktan sonra hakkında gözaltı kararı bulunan ancak firari olan Kocaeli eski Vali Yardımcısı Ali Yener, bugün teslim oldu.

Polis ve jandarma tarafından her yerde aranan eski Vali Yardımcısı Ali Yener, bugün adliyeye giderek teslim oldu. Yener, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Vali Yardımcısı Ali Yener, polislerin arasında cezaevine götürülürken, "Adalet tatile çıktı" şeklinde bağırdı. 

"ORDU'DA DA GÖREV YAPMIŞTI"

Ordu'da 1997 ve 2006 yılları arasıda Vali olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu'nun döneminde, istifa ettiği kamu görevine yeniden dönen Ali Yener, 2003'te Ordu Vali Yardımcısı olarak atanmıştı. 2008 yılında birinci derece kadrolu hukuk müşavirliğine atanan Yener, daha sonra Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanlığı görevine getirilmiş, son Akdeniz Olimpiyatları'nı koordine etmişti. Buradaki görevinin ardından Kocaeli'ye atanan Yener, Kocaeli Vali Yardımcısı olmuştu.  

"ÖNCESİNDE DE ORDU ESKİ VALİSİ TUTUKLANMIŞTI"

Ordu'dan Kayseri Valiliği'ne atanan Orhan Düzgün'den sonra 2 Ağustos 2013 yılında Ordu Valisi olarak atanan Kenan Çiftçi de, Ankara'da 5 gün önce tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulmuştu. 1965 Düzce doğumlu olan Çiftçi, 02.08.2013 ve  14.06.2014 tarihleri arasında Ordu Valisi olarak görev yapmıştı.
Editör: TE Bilisim