Karadeniz Bölgesi'nin en fazla yağış alan illerinden biri olan Ordu'da, sel ve su baskınlarına karşı alınan tedbirler artırılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, 22 Ağustos'ta, derenin taşması sonucu suların evlerin önüne kadar yükseldiği, harmanda fındığı bulunan birçok üreticinin mahsulünün denize sürüklendiği Divani Vadisi’nde çalışma başlattı. İlk olarak Divani Deresi'nin yol ile bağlantılı olan kısımlarında, yağmur sularının geçişlerine menfezler yerleştirildi.

Menfez çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte güzergahta beton yol çalışması başlatıldı. Kısa sürede tamamlanan beton yol ve menfez çalışmalarının ardından, önemli bir soruna neşter atıldı.

VATANDAŞLARIN ELİ YÜREĞİNDEYDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Gülyalı ilçesinin önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturduklarını söyledi. Başkan Güler, “Burası her yağış sonrası, sel ve su baskınına maruz kalıyordu. Yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmeyen güzergâh aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin Hafriyat Döküm Sahası’na gidiyordu. Ayrıca Ağustos ayında yaşanan sel afetinde dere taşmış, bir çok ev sular altında kalma tehdidiyle karşı karşıya kalmış, üreticilerimizin harmanlardaki fındıkları denizlere taşınmıştı. Menfezlerle su geçişlerini sağladık. 1.3 kilometrelik yolu ise betona kavuşturduk. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

TEPE'DEN BAŞKAN GÜLER'E TEŞEKKÜR

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise yaptığı açıklamayla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e teşekkür etti. Tepe açıklamasında, "Sel sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında Afet Risk Durum Toplantısı gerçekleştirilmiş, Divani Vadisi başta olmak üzere ilçemizde afet riski bulunan alanlarla ilgili tespit ve çözüm önerilerimizi paylaşmıştık. Aşırı yağışta herhangi bir tıkanma ve su baskını yaşanmaması için Divani deresi üzerinde geniş menfezler inşa edildi. Afet konusundaki hassasiyetlerimizi dikkate alarak önerilerimizi ivedilikle hayata geçiren, beton yol çalışmasıyla büyük bir sorunu ortadan kaldıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e şahsım ve vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.​

Editör: TE Bilisim