İSTANBUL - Sarsıntılar kendini ilk olarak Kütahya-Karakaya-Tavşanlı'da gösterdi. Saat 12:14'de yerin 8.4 km. altında meydana gelen depremin şiddeti 2.3 olarak ölçüldü. Bu depremden 11 dakika sonra, saat 12:25'te ise büyük bir şiddetle Ege Denizi sallandı. Çanakkale'nin 90 km. açıklarında, yerin 23.3 km. derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti ise Boğaziçi Ünivresitesi Kandilli Rahastahanesi'nde 6.5 olarak ölçüldü. Aynı depremle ilgili olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı AFAD ise merkez üssü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıkları olan depremin büyüklüğünü 6.5, şiddetini 7 ve derinliğini 11.21 km. olarak açıkladı. 

"GÖKÇEADA FENA SALLANDI"

Bu büyük sarsıntının ardından yine Ege Denizi Saroz Körfezi civarlarında 7.8 ila 9 km derinlikte 4.8, 4.3 ve 3.4 ve 3.1 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha gerçekleşti. Son artçı sarsıntı ise saat 13:23'de kaydedildi. Büyük sarsıntı ve artçı sarsıntıların merkez üssü ise Çanakkale Gökçeada olarak açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Depreme en yakın yerleşim yeri, merkez üssü 34.71 km. uzaklıkta bulunan Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi Uğurlu Köyü'dür." derken, aynı sarsıntı Gökçeada'daki Şirinköy, Dereköy ve Tepeköy'de de yağun olarak hissedildiği öğrenildi.

"EGE, MARMARA VE AKDENİZ'DE DE HİSSEDİLDİ"
"BALKONLARDAN ATLAYANLAR OLDU"
 
AFAD, "Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan ilk bilgilere göre Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bazı evlerin çatılarında hasar meydana gelmiştir. Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre deprem sonrası panikle balkondan atlayan bazı vatandaşlarımızda ufak çapta yaralanmalar meydana gelmiştir. Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 3 ile 5.3 arasında değişen onlarca artçık şok yaşanmıştır. Bu artçı şoklar arasında büyüklüğü 5.3 ve 4.4, merkez üssü Saros körfezi yine büyüklüğü 4.6, merkez üssü Çanakkale Eceabat olan üç artçı depremde bulunmaktadır. Artçı şoklar devam etmektedir." dedi.

"HASARLI EVLERE GİRMEYİN!"

Yetkililer, bölgedeki deprem aktivitesinin Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlendiğini ve depremden dolayı hasar gören binalara girilmemesi gerektiğini vurguladı. 

"GSM HATLARI ÇALIŞMADI"

Sarsıntı esnasında Çanakkale ve Gökçeada'dan cep telefonlarının çalışmadığı da gelen bilgiler arasında.
Editör: TE Bilisim