Meteoroloji 10'ncu Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yarından (24 Eylül 2018) itibaren sıcak havalar yaklaşık 8 ila 15 derecelik düşüşle soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. 

İLK UYARI SAMSUN'DAN

MGM 10'ncu Bölge Samsun Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Karadeniz Bölgesi olarak Salı gününden itibaren oldukça serin olan yağışlı sistemin etkisi altında kalacağız. Aşırı yüksek deniz suyu sıcaklığı anemolisine sahip Karadeniz'le kutuplardan gelen soğuk havanın etkileşimine  hep birlikte şahit olacağız." denildi.

"İKİNCİ UYARI GENEL MÜDÜRLÜK'TEN ORDU VE ANKARA İÇİN GELDİ"

Bu açıklamanın ardından ikinci bir açıklama daha geldi. Açıklamada, "Ülkemizin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Salı günü Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Çarşamab günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz Böelgesi'nin iç kesimlerinde hava sıcaklıkları 8 ila 15 derece dolaylarında azalacak. 

25 Eylül Salı günü Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyı kesiminin sağanak ver yer gökgürültülü sağanak yağışla geçmesi bekleniyor. Meydana gelecek yağışların Karadeniz Bölgesi kıyı illeri ile Sakarya çevrelerinde metrekareye 21 ila 50 kg. olacağı tahmin ediliyor. 

26 Eylül 2018 Çarşamba günü yağışların yurdumuzun kuzey kesimlerinde etkili olmaya devam edeceği, Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçecği, yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve çevrelerinde 21 ila 50 kg. olacağı tahmin ediliyor." denildi.

Editör: TE Bilisim