ORDU'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde meydana gelen ve 22 bina, 31 konut ve 1 caminin yıkılmasına neden olan heyelan ile ilgili konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, olayda hatası ve kusuru olanlar varsa cezalandırılacağını söyledi. Sağlık Mahallesi'nde afetzede vatandaşlara açıklamalarda bulunan Başkan Hilmi Güler, "Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Sizlerin hiçbir zaman üzülmesini istemeyiz. Çok şükür ki, cana gelmedi, malı da telafi ederiz" dedi.

"HATASI VE KUSURU OLANLAR CEZALANDIRILACAK"

Devletin ve belediyenin bu anlamda güçlü olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Hilmi Güler, "Hatası, kusuru olanlar varsa hepsini değerlendireceğiz. Kusuru olanlara da gereğini yapacağız. Onu özellikle söyleyeyim. Yani yanlışı varsa, kusuru varsa onlara cezalarını vereceğiz. Sizin üzüntünüz bizim üzüntümüz. Siz bizsiniz zaten, biz de siziz. Merak etmeyin, hepsini halledeceğiz" dedi.

MAHALLE MUHTARI OSKİ VE AFAD'I SUÇLAMIŞTI

Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nin Muhtarı Kemal Ay, Şubat ayında ilk meydana gelen heyelandan itibaren bölgede hiçbir çalışmanın yapılmadığını ileri sürerek, OSKİ Genel Müdürlüğü ve AFAD Ordu İl Müdürlüğü'nü suçlamış, "Mahalllede olan 2.15 tarihli afet olayında OSKİ Genel Müdürü Fatih Yörük Bey geldi, bütün sözleri verdi. Atık suyun toplanması için şebeke hatlarının yenilenmesi için hiçbir çalışma yapılmadı. Bütün mahalle halkı da şahit zaten. İl Afet Müdürü, OSKİ Genel Müdürü, Belediye Başkanımız hatta Valimiz de geldi. Onların yanında bu sözler verildi ama hiçbir çivi çakılmadı. Gerekli işlemlerin yapılması için mahalle olarak çok çaba sarfediyoruz ama elimizden bir şey gelmedi. Yapamıyoruz, mağdur durumdayız" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Editör: TE Bilisim