ESKİŞEHİR - Bir takım resmi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Eskişehir'e giden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugünün Eskişehir'de geçirdi.

Kurtulmuş, El Bab'taki çatışmada yaralanan Teğmen Levent Fevzi Göztaşı da, tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, durumu hakkında bilgi aldı. Teğmen Göztaşı'nın ağır yaralanan kendi personelini kurtarmak isterken yaralandığı öğrenildi. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "El Bab'da gazi olan kardeşimizi ziyaret ettik. Çok şükür durumu çok iyi. Ümit ediyorum birkaç gün içerisinde aldığım bilgi öyle, taburcu edilmesi mümkün olur. Kendisine de ifade ettim gazi oldu ama inşallah şehit sevabı vermiştir. Bizim askerimizin fedakarlığını göstermesi bakımından da çok önemli. Kendi mahiyetindeki bir erimizi kurtarmak için hamle yaptığı bir sırada kendisi de yaralanıyor. Sonra arkasından gelen başka arkadaşlar da orada şehit oluyor. Ümit ediyoruz ki, en kısa süre içerisinde El Bab'taki mücadele Türkiye'nin zaferiyle bitecektir. Orada Türkiye'ye tehdit oluşturan, DEAŞ ve PYD-PKK unsurları tamamıyla o bölgeden temizlenecektir. Baştan itibaren ortaya koyduğumuz Fırat Kalkanı Operasyonu'nda ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşacağız. Oradaki beş bin kilometre karelik alan terör örgütlerinden temizlenerek Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmalarının önüne geçilecektir. El Bab'ta da inşallah Cerablus'un aynısı olacak, orası temizlendikten sonra o şehrin ahalisi gelecekler ve kendi şehirlerinde huzur içerisinde oturacaklar. Türkiye bunu sağlamaya çalışıyor" diye konuştu.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK" 

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı adını verdiği operasyonlarda esas amacın o bölgenin tamamen Türkiye'ye karşı tehdit olmaktan kurtarmak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bizim kimsenin bir karış toprağandı gözümüz yok. Bir takım terör örgütlerini kullanarak vekalet savaşlarının paydaşı değiliz. Bizim amacımız, oradan Türkiye'ye karşı gelen saldırıları önlemek esasında o bölge halklarının neredeyse gelsin tekrar o şehirde otursun. Cerablus'ta 45 bin kişi huzur içinde yaşamaya devam ediyorlar. Türkiye terörün bütünüyle o bölgeden temizlenmesi için gayret sarfediyor. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Herkes mücadele etmeli. Tegmenimize Allah'tan şifa diliyorum" ifadelerini kullandı.  
Editör: TE Bilisim