Kurban Bayramı öncesinde Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Türkiye Diyanet Vakfı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganı ile başlattığı vekâleten kurban bağışı kampanyasına kurbanını bağışlayarak destek verdi. 

Kurban bağışı esnasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin en güvenilir kurumlarının başında gelen Türkiye Diyanet Vakfı'na kurbanını bağışladığını belirten Vali Yavuz "Diyanet Vakfımız, başta ülkemizde ve dünyanın her bir köşesinde mazlumların mağdurların yanında olmaya devam ediyor, İslam'ı ve Müslümanları önceliyor, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bu bağlamda da 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganıyla inşallah hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşlerimizle kurbanlarımızı paylaşacağız. Ben de Ordu Valisi olarak Diyanet Vakfımızın bu kampanyasına katılıyor ve kurbanımı da Diyanet Vakfı'na bağışlıyorum. İnşaallah çorbada bir tuzumuzda bizim olur diye düşünüyorum" dedi. Vali Yavuz, vatandaşları da Diyanet Vakfı'na kurban bağışı yapmaya davet etti.  

Ordu İl Müftüsü Öztürk, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 26 yıldır gerçekleştirilen kurban kesim programıyla yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere yardım eli uzatıldığını belirtti.  

BAŞKAN YILMAZ: "HUZUR İÇİNDE BAĞIŞIMI YAPTIM"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz kurbanını böylesi bir kampanyaya bağışlamaktan ayrıca mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Diyanet'e huzur içinde bağışımı yaptım. Bağışlarımızın nereye harcanacağını, kurbanlarımızın dini kurallara uygun kesileceğini biliyoruz. Bu yüzden ben de kurbanımı, destek amacıyla 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' kampanyasına bağışladım. Hayırsever vatandaşlarımızın da bu kampanyaya destek vereceğine inancım sonsuz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim