ORDU - Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kuran kurslarının yeni dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Müftü Öztürk, Kuran kurslarının 25 Eylül itibariyle yeni eğitim öğretim döneminin başladığını belirterek, "İl genelinde bulunan bütün Kuran kurslarımız 25 Eylül itibariyle eğitim öğretime başlamıştır. Kuran kurslarımızda kayıtlar ise 1 Ekimde sona ermektedir. Bunlar içerisinde 4-6 yaş grubu Kuran kurslarımız vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmaktadır. Kurslarımızda çocuklarımıza Kuran-ı Kerim öğretilmesinin yanında temel dini bilgiler verilmektedir. Aynı zamanda bu kurslarımızda vatan, millet ve bayrak sevgisi de çocuklarımızın gönüllerine nakşedilmektedir" dedi.

Özellikle yeni neslin istismardan korunması gerektiğini dile getiren Öztürk, ülkemizin 15 Temmuz ve öncesinde din ve dini değerleri kullanarak güç elde eden bir terör örgütü tecrübesi yaşadığına dikkatleri çekti, "Gençlerimizi ve dolayasıyla da neslimizi ancak ve ancak sahih dini bilgileri öğreterek, Kuran'ın arı duru mesajlarını dimağlarına yerleştirerek istismardan koruyabiliriz. Bunun içinde Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Kuran kursu hizmetlerimiz kurslarımızda ve camilerimizde olmak üzere kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca kerim kitabımızı öğrenmek isteyen her vatandaşımıza bunu öğretmekle mükellefiz. Yeter ki öğrenme arzularını bize bildirsinler. Bu konuda hiçbir kısıtlama söz konusu değildir" dedi. 

İnsanlığın kurtuluşunun Kuran'dan geçtiğini dile getiren Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, "Bu gün dünyamızda yaşanan vahşetlerin ve zulümlerin ortadan kalkmasını istiyorsak Kuran'a sarılmalıyız. Millet ve ümmet olarak yeniden dirilişin tek çaresi de yine Kuran'a sarılmak ve O'nun ilahi mesajları ile hayatımızı donatmaktadır. Ayrıca bizim onu en güzel şekilde okumayı öğrenmek ve her daim okumak gibi bir sorumluluğumuz var. Hamdolsun ülkemizde Kuran-ı Kerim'i okuma azmi ve heyecanı her gün artmaktadır. Kuran kurslarımıza gösterilen ilgiden biz bunu biliyoruz. Bu vesile ile Kuran kurslarımızın yeni eğitim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor, görev alan öğreticilerimize ve öğrencilerimize başarılar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim