Sosyal medya platformu Twitter'da @bdk_webte kullanıcı adı ve BDDK üst adıyla bir hesap açan kredi kartı dolandırıcıları yeni bir yöntem geliştirdi. 

"BDDK ADIYLA KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

'Zorunlu Yayın' başlığıyla inandırıcı olması için turkiye.gov.tr ve Gelir İdaresi Başkanlığı isimli uzantıyı da kullanan dolandırıcılar, "6502 sayılı kanun gereği kredi kartı aidat iade sistemi yürürlüğe girmiştir. Son 10 yıla ait 6000 TL'ye kadar kart aidatınızın iadesini yukarıdaki linkten anında iade alabilirsiniz. Banka farketmeksizin bütün kartlarınız iade sistemine dahildir" mesajını paylaştı.

"SAHTE HESABA YÖNLENDİRİYOR"

Söz konusu linkte tıkladığınızda ise http://bddk-kart-hizmetler.tk/ isimli sahte bir hesaba aşağıdaki arayüz ile yönlendirerek sizden kredi kartı bilgileriniz ve şifrenizi talep ediyor. 

"KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ SAKIN YAZMAYIN"

Dolandırıcılar, açılan http://bddk-kart-hizmetler.tk isimli sahte adresle farklı banka isimlerini de kullanarak sanki o bankaya müracaat ediliyormuş gibi adınız soyadınız, telefon numaranız ve tüm kredi kartı bilgilerinizi banka şifreniz ile birlikte girmesini istiyor. Özellikle sosyal medya kullanıcılarının bu kredi kartı dolandırıcılarının tuzağına düşmemesi gerekiyor. 

HESAP KISA BİR SÜRE SONRA KAPATILDI! 

Twitter'da reklam yaparak yayılmaya çalışılan hesap, bir süre sonra ise sosyal medya platformu Twitter'da kapatıldı.

 

Editör: TE Bilisim