Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut'un İçişleri Bakanlığı ve Ordu Valiliği'nin başlattığı soruşturma sonrasında görevinden uzaklaştırıldı. 

Kaymakam Akbulut'un görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Ordu Valisi Tuncay Sonel yazılı bir açıklama yaptı ve gerekçesini "Görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu" şeklinde belirtti. 

Peki Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte tüm detaylar...

1994 Üsküdar İstanbul doğumlu olan ve aslen Rize Çayelili olan Akbulut, ilk ve orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesi'nde tamamladı. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 

Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

30 Ağustos 2021 yılında ise Ordu Valiliği'nde Korgan ilçesinin kaymakamı olarak görevine başladı. Ardından 3 Kasım 2021 tarihinde görevinden alındı.
 

Editör: TE Bilisim