CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tohplantıya katıldı.

"FINDIĞIN YÜZDE 42'SİNİ TEK BAŞINA ŞANLIURFA ÜRETİR"

Burada STK ve meslek odaları temsilcilerine seslenen Kılıçdaroğlu, fındık fıstığı birbirine karıştırıp "Türkiye'deki pamuğun yüzde 32'sini tek başına Şanlıurfa üretir. Fındığın yüzde 42'sini tek başına Şanlıurfa üretir. Kırmızı mercimeğin yüzde 32'sini, isotun yani kırmızı biberin yüzde 40'ını tek başına Şanlıurfa üretir" açıklamasını yaptı.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN EFSANE YANIT!

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması bir anda sosyal medyada alay konusu olurken, Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu tarihi gafa sessiz kalmadı, "Peki bundan fındığın haberi var mı?" yanıtını verdi. 20 bin kişinin beğenisi, 5 bin kişinin paylaşımı ve yaklaşık 2 bin kişinin de yanıt verdiği bu cevap, adeta viral oldu.

ŞANLIURFA BASINININ BİLE GÜNDEMİNDE

Kılıçdaroğlu'nun fındık gafı, Şanlıurfa medyasının da ana gündem maddesi oldu, "Fındığın yüzde 42'sini tek başına Şanlıurfa üretir" sözleri yerel medyanın gündemine girdi. 

Sanliurfatv.com Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin efsane yanıtını "Kılıçdaroğlu'nın gafına fındık diyarı Ordu'dan cevap!" başlığıyla gündemine taşıdı. 

Editör: TE Bilisim