Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın'ın öncülüğünde organize edilen ve Ünye ilçesindeki yerel basın mensuplarıyla bir araya geleh Ordu Valisi Seddar Yavuz, özellikle terör ve PKK'yla mücadele noktasında sert açıklamalarda bulundu. 

"AMAÇLARI KARADENİZ AÇILIMI"

Terör örgütü PKK'nın Türkiye genelinde en büyük isteğinin Karadeniz kırsalına hakim olmak olduğunu dile getiren Ordu Valisi Seddar Yavuz, "PKK'nın amacı bu, Türkiye'nin gücünü azaltmak, yok etmek, mümkünse de Karadeniz açılımını sağlamak. Karadeniz'e bir eyalet şeklinde, bir Karadeniz eyaleti şeklinde burada bir faaliyet açmak istiyor. Karadeniz'de başarılı olma şansları var mı? Güneydoğu'da olamadıklarına göre burada olma şansları yok. Amaç tedirgin etmek zaten, korkutmak amaçları bu, fakat bu konuda başarılı olma şansları yok" ifadelerini kullandı. 

"GİRDİKLERİ ANDA KELLELERİNİ ALACAĞIZ"

Terörle mücadele noktasında özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinin birlik ve berabirlik içerisinde çalışma ve operasyonlara imza attığını belirten Vali Yavuz, kendisinin de PKK ve terör konusunda uzman olduğunu belirterek, "10 yıl o bölgede çalışmış birisiyim ben. Meslek hayatımın üçte birini orada geçirdim. Ordu'da da şu ana kadar bizim kırsalımızda 2017 yılı içerisinde bir PKK grubu olmadı, ama biz sürekli Giresun ve komşu illerimizle beraber, güvenlik güçlerimizle operasyonlarımızı sürdürüyor, istihbarat faaliyetlerimize ağırlık veriyor, girdikleri anda da kellelerini alacağız. Yani o konuda herhangi bir şekilde tereddüt içerisinde değiliz. Çünkü ya teslim olacaklar, ya da ölecekler. Yani bunun başka bir seçeneği yok. Biz teröriste şefkat, merhamet gösterecek halde değiliz" dedi. 

Vali Yavuz, sadece PKK terör örgütünün değil, Karadeniz Bölgesi'nde PKK'nın uzantılarının da dahil olmak üzere herhangi bir terör örgütünün faaliyet göstermesine kesinlikle müsade etmeyeceklerini de yeniledi.
Editör: TE Bilisim