Ordu'nun Ünye ilçesinde Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'nın COVID-19 testleri pozitif çıktı. Evlerinde karantinaya alınan Kaymakam Güney ile Başkan Tavlı'nın tedavilerine de evlerinde devam ediliyor.

Kaymakam Güney ve Başkan Tavlı'nın Koronavirüs'e yakanlandığı haberi, Ünye Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Kıymetli Ünyeliler, Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı'nın Koronavirüs şüphesiyle yapılan ikinci test sonuçları maalesef pozitif çıkmıştır. Sağlık durumları iyi olup, tedavileri izole ev ortamında sürdürülmektedir. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve tedavi gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah'tan şifalar diliyoruz. Bu zorlu süreçte görev yapan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm görevlilere kolaylıklar diliyor ve onlara saygı ve teşekkürün en somut göstergesi olarak sizleri bir kez daha alınan tedbirlere gönüllü olarak uymaya davet ediyoruz" denildi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili Hemşehrilerim, Koronavirüs şüphesiyle yapılan ikinci test sonucum pozitif çıktı. Sağlık durumum iyi olmakla birlikte, kontrol amaçlı evimde izole durumdayım.
Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Virüsle mücadelede en etkin yol olan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyalım.
Allah'a emanet olunuz" ifadelerini kullandı.

ÇUMRA BELEDİYE BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan 3 Ağustos'ta boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğinde yapılan kontrollerde Koronavirüs'e yakalandığı ortaya çıkan Konya'nın Çumru Belediye Başkanı Halit Oflaz, 16 gün sonra hayatını kaybetti. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Koronavirüs tedavisi gören, bir süredir tedbiren uyutulan 46 yaşındaki Halit Oflaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Editör: TE Bilisim