Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugününü Karadeniz'e ayırdı. Giresun, Ordu ve Samsun mitinglerinde ilk durağı Giresun oldu. Partisinin Giresun Valiliği yanındaki İnönü Caddesi'nde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, ana gündemi yine Kılıçdaroğlu'nun 4 Dolar'lık fındık fiyatları oldu.

Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı Altınordu Belediyesi'nde 'borç' tartışması başladı

"Biz Giresun'u çok seviyoruz" sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs'ta Giresun sandıkları gümbür gümbür patlatacak, ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun, bugün de Kandil'in şakşakçılarına, FETÖ'nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz" diyen Erdoğan, Giresun'un dün Yıldırım'ın, Fatih'in, Yavuz'un emanetini yere düşürmediğini, bugün de şehitlerin, gazilerin, kahramanların emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacağını belirtti.

"15 YIL ÖNCE GÖRÜŞTÜM"
"BAYKAR'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun ABD'li Türk yatırımcılarla görüşmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de aynı isimlerde 15 yıl önce görüştüğünü ancak gelmediklerini söyledi, kızı Sümeyye Erdoğan'ın eşi BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın şirketine övgüler yağdırdı "Burada bu yatırımları yapanlar zaten ortada" dedi. 

İşte o açıklamalar:

"Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Bütün çalışmaları akamete uğratacaklarmış. İşte görüyorsunuz, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndaki ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen TEKNOFEST'i hazmedebildiler mi? Şimdi de aynı yeri Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlar. Ya sizin Amerika'da görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. Dediler ki, böyle böyle biz Türkiye'de yatırım yapmak istiyoruz, e gel, yapın. Ne istiyorsanız, sizlere bunu vereceğim dedim. 15 yıl oldu. Gelmediler. Niye? Bunlar vatansever değil, bunlar milliyetperver değil. Bunlar Türkiye'ye gelip de bu tür yatırımlara girmezler. Burada bu yatırımları yapanlar zaten ortada. İşte İHA'ları yapanlar kim? BAYKAR. SİHA'ları yapanlar kim? BAYKAR. Öbür tarafta Kızılelma'yı yapan kim? BAYKAR. Akıncı'yı yapan kim? BAYKAR. Bu milletin öz evlatlarıyla onları mukayese edemeyiz. Ekonomide büyük mücadeleler ve fedakarlıklar sonunda kurduğumuz yerli ve milli modeli yıkıp ülkemizi tekrar tefecilerin at koşturduğu bir yer haline getirirler"

"4 DOLAR ZAM VERECEKLİŞ, BÖYLE UTANMAZLIK OLMAZ"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fındığa verdiği 4 Dolar'lık sabit fiyatı eleştiren Erdoğan, "Şimdi Giresun'u gelmiş, bu kadar da böyle utanmazlık olmaz. Fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Ula bugüne kadar nereyeydinuz? Niye bugüne kadar vermedinuz? Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz, ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin. İnşallah 14 Mayıs'ta sizler de bunlara fırsat vermeyeceksiniz" dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'a yapılan yatırımlarla ilgili kısa bilgiler verdikten sonra helikopterle Giresun'dan Ordu'ya hareket etti. 

Editör: TE Bilisim