Karadeniz'e sızmak isterken Erzurum'un Şenkaya ilçesi sınırlarında 1'i ölü 2'si sağ olarak yakalanan teröristlerin üzerinden çok çarpıcı dokümanlar ele geçirildi. Açıklama Erzurum'un Giresun Pirazizli Valisi Okay Memiş'ten geldi. 

PKK'NIN HEDEFİ KARADENİZ'DEKİ TURİSTİK TESİSLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize ve Artvin'deki sel bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında 3 PKK'lı terörisitin başarılı bir şekilde etkisiz hale getiren güvenlik güçlerini ziyaret etti. Bu sırada Bakan Soylu'ya operasyonlar hakkında bilgi veren Erzurum Valisi Okay Memiş, Karadeniz'e sızmak isterken etkisiz hale getirilen teröristlerin ana hedeflerinin Karadeniz üzerindeki turistik tesisler olduğunu söyledi. Vali Memiş, "Kahraman jandarmamız, kahraman polisimiz çok güzel bir operasyonla teröristleri etkisiz hale getirdi. Üzerlerinden çıkan dokümanlarda da Karadenizle ilgili turistik tesisler, ekonomik tesisler, HES'ler, barajlarla ilgili dokümanları bulduk bu da çok önemli. Adeta bu teröristlerin amaçlarını da böylece delillendirmiş olduk. Erzurum hudutları içerisinde bir tane bile PKK terörist unsurunun olmadığını söyleyebilirim. 24 saat görevimizdeyiz, sürekli alandayız, sürekli arazideyiz. Sürekli hareket halinde ve tepelerindeyiz" diye konuştu. 

YURT İÇİNDE 407 TERÖRİST KALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, yurt içinde 407 terörist kaldığını belirterek, "İnanıyorum ki ağustos ve eylülde bunları 300’ün altına düşürmeyi hedefliyoruz ve bunu birlikte yapacağız. Bu millete musallat olan, bu milletin kardeşliğine, birliğine, gelişmesine, büyümesine ve evlatlarına yarına umutla bakmasına musallat olanlara bu topraklarda bir daha, bu topraklara vermiş oldukları maliyeti verme fırsatı sunmayacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim