Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti Ordulu işadamı Emin Poyraz hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında 24 Tv Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sorularını yanıtladı. Özellikle son aylarda gerçekleştirilen operasyonlarla önemli yol katettiklerini dile getiren Bakan Soylu, Karadeniz'in de terörden temizlendiğini söyledi.

"GABAR'DA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terörle mücadelede gelinen son noktayı anlatan Bakan Soylu, bugün 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-20 Şehit Jandarma Komando Asteğmen Orhan Sancar Operasyonu'ndan bahsederek şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye'de, Türkiye'nin dağlarında Aralık-Ocak-Şubat aylarında operasyon yapmak eskiden adet değildi. Biz Aralık ayında 11 terörist etkisiz hale getirdi, 2'si teslim oldu. Bu aylarda şimdi Gabar Dağı'nda 4 terörist etkisiz hale getiriliyor. 2 metreden mağarayı tespit ediyorlar, 2'si Gri Kategori'de olan 4 terörist. Gabar Dağı'nda 7 terörist vardı, 4'ü gitti şimdi 3'ü kaldı. Cudi Dağı tertemiz. Şimdi bu kahramanlara şarapnel, el bombası atıyorlar. Şarapnelle sırtı yaralanıyor. Allah'a çok şükür yani ilk müdahale yapıldı. Herhangi bir problem söz konusu değil, şimdi de GATA'ya getireceğiz, 2 yaralımız oldu. 4 terörist de etkisiz hale getirilmiş oldu. Türkiye böyle kahraman bir mücadele yürütürüyor. Gabar'da 4 terörist etkisiz hale getirildi."

"KARADENİZ'DE TERÖRİST YOK, TERTEMİZ"

Bakan Soylu, Karadeniz Bölgesi kırsalının da teröristlerden temizlendiğine vurgu yaparak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu ülkede Doğu ve Güneydoğu'da akşam saat 4'ten sonra insanlar kepenklerini kapatıp evine gitmek zorunda kalıyorlardı. Türkiye'nin bir takım yolları terör örgütü tarafından kesiliyor ve o yollarda güvenli seyahat edebilmek mümkün değildi. Bu ülkede birileri sözde mahkeme kurduklarını ifade ediyorlardı, vergi topluyorlardı. Bunu dağlardaki gücünden alıyordu. Dağlarda aldığı güçle, Karadeniz'de terör örgütü var. Bugün operasyonlarımız Eren Abluka Sonbahar-Kış 20'deyiz. O operasyon. Yine Karadeniz'de bugün terörist yok, tertemiz. Kars, terörist yok tertemiz. Erzurum kırsalında terörist yok tertimiz. Bingöl, terörist yok tertemiz." 

Editör: TE Bilisim