Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Yürekleri ağza getiren yangın ilçenin Kuruçay Mahallesi sınırlarında meydana geldi. 

Akşam karanlığında yükselen alevleri ve dumanları gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale ile yangının kontrol altına alındığı öğrenildi. 

PİKNİK ATEŞİ YANGINA DÖNMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Bir korkutan haber de Bolu'dan geldi. Bolu'da polis ekipleri, ormanlık alanda yakılan piknik ateşini yangın söndürme tüpü ve kovalarla taşıdıkları suyla söndürdü.

Sarıcalar Mesire Alanı'nda ateş yakıldığı ihbarını alan polis, jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye gitti. Ekipler, M.G’nin piknik yapmak için ateş yaktığını tespit etti.

Polis ekipleri, piknik ateşini yangına sebep olmaması için yangın söndürme tüpü ve kovalarla taşıdıkları suyla söndürdü. Yasak olmasına rağmen ormanlık alanda ateş yakan M.G. hakkında idari işlem uygulandı.

KARABÜK'TE ANIZ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çıkan anız yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Değirmencik köyü kırsalındaki bir tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yangın, ormanlık alana sıçramadan kısa sürede söndürüldü. Yaklaşık 1 dönüm alanda anız ve arpa sapı yandığı belirlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: "101 YANGINDAN 91'İ KONTROL ALTINDA, SAVAŞIMIZ SÜRÜYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin pek çok bölgesinde aynı anda çıkan yangınlara karşı amansız bir mücadele verdiklerini belirterek, son 4 gündür doğal bir afet yaşandığına dikkati çekti.

Bakan Pakdemirli, "101 yangından 91’ini kontrol altına aldık, 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyoruz." bilgisini paylaştı.

Editör: TE Bilisim