Türkiye'nin sondaj ve sismik araştırmalarda en küçük bir dışa bağımlılığı olmadığının altını çizen Erdoğan, "Zaten öylle bir durum olsa bize nefes bile aldırmayacakları ortadadır. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık" dedi.

Erdoğan müjdesini de, "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu'ndaki sondajında hamdolsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda" sözleriyle verdi.

DEKARADENİZ GAZI 2023 YILINDA EVLERDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının 2023 yılında evlerde olacağını da belirterek, "Yıllarca enerjide dışa bağımlılığının maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bir ülke olarak, artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğalgazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız. Şimdi hedefi veriyorum. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim