Ordu Büyükşehir Belediyesi, özellikle yayaların kullandığı kaldırımları işgal eden başta araç sürücüleri olmak üzere esnafların da uyarıldığı el broşürleri bastırdı.

Belediye'nin bastırdığı el broşürlerinde şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Ordulular, Ordu ve ilçelerinin modern ve çağdaş bir kent görünümüne sahip olmasının önündeki engellerden biri de kaldırım işgalleridir. Şehrimizdeki kaldırımların kimliğini bozacak ve yayaların geçişine izin vermeyecek şekilde işgal edilmiş olması, kentimize ve güzel insanımıza yakışır bir tablo değildir. 

Kaldırım işgalleri, hem şehrimizin görünümünü bozmakta, hem de yaya trafiğini olumsuz etkileyerek insanların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen Ordu ilimizde elbette toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi değerli esnaf kardeşlerimizin ve sürücülerimizin de şehrimiz için çok değerli katkıları olacaktır.

Bu süreçte, sizlerin gerekli duyarlılığı göstererek herhangi bir cezai işleme maruz kalmadan kaldırım işgaline son vermesi gerekmektedir. Ordumuz düzenli bir kent görünümüne kavuştuğunda, hem ilimiz kazanacçak, hem de kaldırımları yayaların rahat bir şekilde kullanabilmesiyle herkes kazanacaktır. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz."
Editör: TE Bilisim