Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen iki büyük depremin ardından bölgeye hareket ederek arama kurtarma başta olmak üzere canlar kurtaran ve birçok çalışmaya katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ordu’ya döndü. 

Depremin ilk anından itibaren bölgeye giden Ordu Büyükşehir ekipleri depremden etkilenen illerdeki çalışmalara katıldı. Deprem bölgesinde Ordu’dan toplam 2 bin 155 personel ve 595 adet iş makinası görev alırken Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmalara 285 personel, 245 araç ve iş makinası ile katkı verdi. 

Bölgedeki diğer ekiplerle 14 gün boyunca gece gündüz koordineli çalışarak enkaz altından insanları kurtaran, sıcak yemek ve su ihtiyacının giderilmesinden defin işlemlerinin yapılmasına kadar birçok alanda çalışma yürüten ekiplerden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı arama-kurtarma ekibi başta olmak üzere çalışmalarını tamamlayanlar Ordu’ya döndü.

Tokat 4.7 ve 4.1'lik iki ayrı depremle sallandı Tokat 4.7 ve 4.1'lik iki ayrı depremle sallandı

KAHRAMANLARA BAŞKAN GÜLER VE BELEDİYE PERSONELİ KARŞILADI

Ekipleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesai arkadaşları ve aileleri karşıladı. Her biri ile tek tek tokalaşan Başkan Güler, görevli personele gösterdikleri üstün başarı dolayısıyla teşekkür etti. 

GÜLER: "EKİPLERİMİZ BÖLGEDE CANLAR KURTARDI"

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arama kurtarmadan mobil mutfak tırına, OSKİ ekipleri vasıtası ile su ihtiyacının giderilmesinden enkaz kaldırmaya kadar deprem bölgeleri için ilk andan itibaren seferber olduklarını belirtti.

Ekiplerin deprem bölgesinde tek yürek olarak çalıştığını ve canlar kurtardığını dile getiren Başkan Güler, “Depreme destek olmak ve aynı zamanda yaraları sarmak amacıyla Ordu’dan giden ekibimizin bir kısmı geri döndü. Şu anda OSKİ, Fen İşleri ve Cenaze Hizmetleri başta olmak üzere bölgede ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Tek bir yürek halinde geniş bir ekiple görev yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 285 personelimiz ve 245 iş makinamız ile bölgeye gittik. Arkadaşlarımız orada yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İtfaiye arama kurtarma ekibimiz orada canlar kurtardılar, sosyal destek ekiplerimiz hem psikolojik olarak hem de yiyecek desteğinde bulundular. 5 bin kişilik mobil mutfak tırımız yemek ihtiyaçlarını giderdiler. Cenaze hizmetlerimizle hayatını kaybedenlerin defin işlemlerini gerçekleştirdik. Fen işlerimiz aktif olarak bölgede çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra Ordu’muzda sadece Büyükşehir olarak değil Ordu Valiliğimizin koordinesinde 19 ilçe belediyemiz de ekiplerini bölgeye gönderdi” dedi. 

"TÜM ORDU HALKI ADINA HER BİRİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hem yaraların sarılması hem de acıların paylaşılması için özverili bir çalışma yürütüldüğünü aktaran ve ekip üyelerine tüm Ordu adına teşekkürlerini ileten Başkan Güler, “Deprem sonrası 5 bine yakın kişi Ordu’ya geldi. Bizler de vatandaşlarımızın buradaki yaşam koşullarının sağlanması için koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Aynı zamanda çocuklarla ilgili Ünye ilçemizde bir tesis kuruyoruz. Oradaki tesiste çocuklarımızın bakımlarını ve normale dönüşlerini sağlıyoruz. Tüm ekiplerimiz deprem anındaki çalışmalarını tamamlarken şimdide deprem sonrasında yapılması gerekenleri iş birliği içerisinde sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımız sağ salim geldiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem yaraların sarılmasında hem de acıların paylaşılmasında çok önemli bir çalışma yaptılar. Öte yandan bölgeye ulaşan ilk ekip olmalarından dolayı da gurur duyduk. Tek temennimiz bunların bir daha yaşanmaması ve tedbirleri almak” diye konuştu. 

Belediye önünde yapılan karşılamanın ardından Meclis Salonu’nda ekiplerle bir araya gelen Başkan Güler, burada ekiplerin bölgedeki yaşadıklarını dinledi.

Editör: TE Bilisim