Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yason Burnu'na giden Deniz Taş ve Yunus Emre Aktaş, halk arasında 'Yalancı Yason' olarak bilinen mevkide serinlemek için denize girdi. Denize atladıktan kısa bir süre sonra Yunus Emre Aktaş akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine arkadaşı Deniz Taş, boğulma tehlikesi geçiren arkadaşını kurtarmak isterken kendisi akıntıya kapıldı ve boğularak hayatını kaybetti.

"CAN KURTARMAK İÇİN DRONE HAVALANDIRDI"

Bu sırada Yason Burnu'na fotoğraf çekmek için giden Ordulu profesyonel fotoğraf sanatçısı Şeref Akçay, bağrışmalar üzerine boğulma olayı olduğunu anlayınca mesleği gereği yanında getirdiği 'drone' olarak adlandırılan insansız hava aracını uçurdu. Yaklaşık 30 saniye havada kalan drone aracılığıyla boğulan şahsın yerini tespit etti.     

"DRONE SAYESİNDE BULDUK"

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Akçay, "Müdahale edecek hiçbir şey yoktu o anda. Su çok tehlikeliydi, bizim de girince boğulma ihtimalimizin yüksek olduğu bir yerdi. Sağlık ekiplerini aradık, birini arkadaşlar kurtardı, diğeri suya battı. Kimse cesaret de edemedi. Biz dronu kaldırdık ve aramaya başladık. Bulunca hep birlikte daldık ve çıkarttık. Drone sayesinde bulduk. Daha ambulans gelmemişti, 15-20 dakika kesin geçti" diye konuştu.  

"JANDARMA'DAN PES DEDİRTEN UYARI!"

Açık denizde boğulan Deniz Taş'ın yerini hava aracıyla tespit ettiklerini söyleyen fotoğraf sanatçısı Şeref Akçay, "Drone sayesinde bulduk. Suya batan arkadaşı çıkarttıktan sora jandarma da oradaydı. Ben de yorulmuştum. Beni kenara çekip, burada drone uçurmak yasak biliyor musun dedi. Ben de biliyorum dedim. Oradaki durum zaten vahimdi. Yani orada bir can kaybı, herkes orada müdahale ediyor. O cümleyi duyan herkes de rahatsız oldu. Orada on kere de ceza kesseler o dronu biz kaldıracaktık, çünkü ambulans bizden sonra geldi. Biz ambulansın gelmesini bekleseydik, o hala suyun dibinde olacaktı. En azından bir kurtulma ihtimali varsa, o drone vesilesiyle bizim de müdahale edebilme şansımız oldu. Ona rağmen riske girip daldık, sudaki şahsı çıkardık" dedi. 

"ARKADAŞINI KURTARMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU"

Akıntıya kapılan arkadaşının hayatını kurtarmak isterken kendisi akıntıya kapılan Deniz Taş ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Deniz Taş'ın cenazesi Ulubey ilçesine bağlı Hocaoğlu Mahallesi'nde toprağa verildi. Boğulma tehlikesi geçiren Yunus Emre Aktaş ise tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. 

"SOSYAL MEDYA HESABINDAN İSYAN ETTİ"

Öte yandan jandarmanın bu tavrına sosyal medya hesabından tepki gösteren Şeref Akçay, drone ile kurtarma anının fotoğrafını paylaşarak "Yazıklar olsun böyle anlayışa" diyerek tepki gösterdi.   

Editör: TE Bilisim