ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu imzalı yayımlanan genelgede, Ordu Valiliği, Valilik Konağı, Vali Yardımcıları bina ve lojmanları, Garnizon Komutanlığı, Adliye binası ve lojmanları, Ordu İl Jandarma Komutanlığı ile bağlı bina, tesis ve lojmanlarda, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bina, tesis ve lojmanları, Orduevi, açık ve kapalı cezaevi yerleşkesi ile güvenlik bakımından önem arz eden kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlarının hava sahasında ve 200 metre çevresinde izinsiz insansız hava araçlarının uçurulması yasaklandı. 

Karar, kalkış ağırlığı 500 gram ve 4 kg. arasında olan araçlar, 4 kg. ile 25 kg. aralığında olan araçlar, 25 kg. ile 150 kg. arasında olan araçları kapsıyor. Yasaklanan bölgelerde en az 24 saat öncesinden ilgili kolluk birimlerine resmi bildirimde bulunulması ve sonrasında drone ve insansız hava araçlarının kullanılmasını kapsıyor. 

"KARARA UYMAYANLARA PARA VE HAPİS CEZASI"

Karara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66'ncı maddesine istinaden Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca cezalandırılacak. Ancak kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde Vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usülüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
Editör: TE Bilisim