AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü üyelerinin gerçekleştirdiği çirkin görüntüye tepki gösterdi.

Özellikle İsveç'in NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını beklediği bugünlerde gerçekleştirilen bu çirkin eylem hakkında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla "İsveç'de gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez. Türkiye'nin NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etmemesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

CNN Türk'e telefonla bağlanarak da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Bizim uzunca bir zamandır söylediğimiz bir şey var. Terör örgütleri sadece dağda karşımızda olan birkaç bin tane militandan ibaret değildir. Terör örgütlerinin arkasında siyasi destekler vardır, istihbarat destekleri vardır, lojistik destekler vardır, silah destekleri vardır. Bu görüntü aslında tam manasıyla algı operasyonu ve böylesine önemli bir Avrupa başkentinde bu adamlara nasıl bir siyasi destek sağlandığının da açık bir delilidir, kanıtıdır" dedi.

"İNSANLIK SUÇUDUR"

Ordu'da yeni maden sahası için çalışma başlatıldı Ordu'da yeni maden sahası için çalışma başlatıldı

Bu tür çirkin görüntülerin tasvip edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Bu görüntü, sadece Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na karşı yapılmış bir saygısızlık değildir. Aynı zamanda demokrasiye karşı bir tehdittir. Demokrasiye karşı açık bir saldırıdır. Bu tür saldırıları yapanlar kadar, bu saldırılara göz yumanlar da suçlu durumundadır. Hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde onaylanamaz. Türkiye'nin şu andaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkının oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmiş, Türkiye'nin önemli çoğunluğunun ortaya koyduğu iradeyle  Cumhurbaşkanı olmuş, şu anda Dünya'nın en önemli siyasi figürlerinden biridir. Böylesine çirkin bir görüntü insanlık suçudur. Böylesine çirkin bir görüntü demokrasiye saldırıdır ve bu saldırıya gözyumanlar da saldırıyı yapanlar kadar sorumludurlar" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, İsveç yönetiminin terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen bu skandal gösteriye gözyummaları konusunda da "Bu bizim özellikle İsveç'in NATO'ya girmesi konusundaki hassasiyetimizin ne kadar yerinde olduğunu da ortaya koyan bir görüntü. Bizimle dost olmak isteyenlerin Türkiye'nin terör konusundaki hassasiyetlerine de dikkat etmeleri lazım" dedi.  

Editör: TE Bilisim