MANİSA (SOMA) - Başbakan Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde, yaptığı basın toplantısının ardından Belediye Binası'ndan ayrılırken, bina önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan,  "Bugün bizim acılı günümüzdür, biz bu acılı günü ancak şu anda acıları paylaşarak çözeriz" diye konuştu.

"30 Mart zaten bunlara gereken cevabı vermiştir, hele hele Soma'da zaten bunların konuşacak mecali kalmamıştır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değerli kardeşlerim bizler bugün ziyaretlerimizi yaptık. Dün akşamdan itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım, bakanlıklarımız, bunun yanında tüm ilgili birimlerimiz burada çalışmalarını sürdürdüler. Bu çalışmalar neticesinde şu anda ebediyete uğurladığımız vatandaşlarımızın, Kırkağaç'ta, orada tespitler yapılıyor, teşhisler yapılıyor. Bunlar görüntü vesaireden kaynaklanan bir şey değil, bütün bunlar yapıldıktan sonra da sahiplerine teslim etmek suretiyle onlara karşı manevi görevlerimizi yerine getirmiş olacağız."

Ülkenin birliğinin, beraberliğinin, huzurunun bir dayanışma içerisinde yürüdüğünü vurgulayan Erdoğan, "Ama bu birliği bozmak isteyenler her zaman olmuştur, her zaman olacaktır. Bu tür bağıran çağıranlar, dikili taşı bile olmayanlardır. Bunlar sizi üzmesin" diye konuştu.

Maden ocaklarındaki kazaların sadece Türkiye'de olmadığını, dünyanın birçok ülkesinde bu tür kazaların yaşandığını anlatan Erdoğan, "Bugün acıları paylaşma günündeyiz, acıları istismar gününde değiliz. Bu acıları istismar edenlere sizler haddini zaten 30 Mart'ta bildirdiniz. Bunlara haddini siz demokrasi içinde bu işin cevabı vereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Maden ocağında ölenlerin ruhuna Fatiha okunmasını da isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu yola böyle devam edeceğiz. Onlar da işte değişik yerlerde, bağırarak, çağırarak kendilerini farklı yerlerde tatmin etmek suretiyle yollarına devam etsinler. Bizler işimizin içindeyiz. Bütün kardeşlerimizin ailelerine karşı maddi, manevi sorumluluğumuz neyse bunları yapacağız gibi adli ve idari bütün incelemeler araştırmalar, bunlar da yapılıyor. Bunların neticelerini kısa zamanda alacak, ona göre de gerekli açıklamaları ondan sonra yapacağız. Ben sizin nezaketinize, inceliğinize, duyarlılığınıza şahsım, bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum."
Editör: TE Bilisim