ANKARA - Bu olayların hepsi 30 Mayıs'ta meydana geldi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre terör örgütü PKK üyeleri, 30 Mayıs'ta organize bir şekilde bir günde bir çok olayın çıkmasına neden oldu. 
"TERÖRİSTLER 3 ŞOFÖR KAÇIRDI"

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Çığlıca Köyü Emekli Mahallesi'nde mezra karakolunda konuşlu 2'nci Jandarma Komando Tabul Komutanlığı hizmet binası inşaatında mermer taşıyan 3 çekici araç, dönüş yolunca bir grup PKK'lı teröristler tarafından durdurularak ateşe verildi. Araç içerisindeki 3 şoför ise PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

"ASKERE SALDIRDILAR! 1 ASTSUBAY VE 3 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI!"

Yine 30 Mayıs günü Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma timleri tarafından terör örgütü PKK sempatizanlarına yapılan müdahalede parça tesirli el bombasının atılması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir astsubay ile Elazığ Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş yaralandı. Aynı olayda, Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş, atılan taşlar sonucu yaralanırken, Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli bir başka uzman çavuş ise atılan havai fişeğin yanında patlaması nedeniyle yaralandı. Yaralılar askeri helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edildi. 

"BOMBA ELİNDE PATLADI"

1 astsubay ve 3 uzman çavuşun yaralandığı olaylar sırasında S.E. isimli bir şahıs, hazırladığı el yapımı bombanın elinde patlaması sonucu sol eli bilek kısmında koptu. Yaralanan S.E. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

"BİNGÖL-ERZURUM KARAYOLUNU KAPATTILAR"

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Hacılar Köyü'ndü saat 16:35 sıralarında meydana gelen bir başka olayda ise silahlı ve sayıları 8-10 civarında olduğu tespit edilen teröristler, Hacılar Köyü'nde Bingöl-Erzurum karayolunu trafiğe kapattı. Bir süre karayolundan geçen araçlardaki vatandaşlara kısa süreli propaganda yapan teröristler, saat 17:45 sıralarında yolu tekrar ulaşıma açtı. 

"TERÖR ÖRGÜTÜ SEMPATİZANLARI 40-50 ARAÇ DURDURDU, 1 KAMYON VE 1 KEPÇE YAKTI"

Muş'un Varto ilçesinde de sayıları 300-400'ün terör örgütü sempatizanları da 30 Mayıs günü, Leylek Köyü bölgesinde 40-50 aracı durdurarak Varto-Bingöl-Karlıova karayolunu trafiğe kapattı. Jandarma, aynı gün saat 19:05 sıralarında terör örgütü sempatizanlarına müdahale ederek, yaklaşık 3 saatlik operasyonun ardından karayolu trafiğe açılabildi. Bu arada terör örgütü sempatizanları, olay yerinde bir kamyon ve bir kepçeyi de ateşe vererek yaktı.

"ASKER BASKIN DÜZENLEDİ, 4 BOMBA, 17 MOLOTOF, 48 HAVAİŞ FİŞEK BULDU"

Yine Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma timleri sökülen çadırlar bölgesinde yaptığı arama-tarama çalışmasında 17 molotof kokteyli, 48 havai fişek, içine çivi doldurulmuş 4 el yapımı bomba, bir dizüstü bilgisayar ve bir cep telefonu ele geçirdi.

"ASKERE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR"

Aynı gün bir başka olay ise Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşandı. Bir grup PKK'lı terörist, akşam saat 19:20 sıralarında Diyarbakır-Lice İlçesi Kıralan Mahallesi'nde bulunan Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı üç Jandarma Özel Harekat timine, uzun namlulu silahlarla 700-800 metre mesafeden taciz ateşi açtı. Teröristlerin ateşine asker aynı anda karşılık verince teröristler bölgeden uzaklaştı.

"ORMAN İŞLETMEYE AİT PİKABI YAKTILAR"

Yine Diyarbakır'in Lice ilçesinde bir grup PKK terör örgütü sempatizanı Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait pikabı ateşe vererek yaktı.

Editör: TE Bilisim