Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şekilde 4 ayrı risk grubuna ayrıldı. Salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri de risk gruplarına göre belirlenecek.

Bakanlık tarafından 'Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller' arasına 'Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak ve Van'dan oluşan 14 il girdi. 

Orta Risk Grubunda ise 28 il yer alıyor. Bu iller Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli ve Yozgat.

Yüksek Risk Grubunda ise 22 il var. Bu iller Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak. 

ORDU ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDA

Türkiye genelinde 'Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller' arasında Ordu'nun da bulunduğu 17 dahil oldu. Bu iller Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat ve  Trabzon olarak belirlendi.

İŞTE ORDU'YU İLGİLENDİREN KISITLAMALAR
CUMARTESİ KISITLAMASI KALKTI

Hafta içi günlerde 21:00-05:00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Ordu'da Cumartesi günleri kısıtlamadan çıkarıldı. Hafta içinde olduğu gibi Ordu'da Cumartesi günleri 05:00 ve 21:00 saatleri arası serbest olacak. Ancak Cumartesi akşamı saat 21:00'den Pazartesi sabah saat 05:00'e kadar kısıtlama devam edecek.

65 YAŞ ÜSTE VE 20 YAŞ ALTI

Ordu'nun da içinde bulunduğu çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gruplar için getirilen sokağa çıkma süreleri, 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10:00-14:00 saatleri arasında, 20 yaş altı vatandaşlar ise 14:00-18:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

NİKAHLAR 50 KİŞİLİK OLACAK

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik ertelenecek.

Editör: TE Bilisim